Zillertal Berliner Höhenweg Belgisch koppel valt 130 meter

Fieberbrunn zomerse sneeuwvelden

ter illustratie sneeuwveld

Zillertal Berliner Höhenweg Belgisch koppel valt 130 meter

Een Belgisch koppel is afgelopen maandag onafhankelijk van elkaar ten val gekomen tijdens een bergtocht op de Berliner Höhenweg (Zillertal). Dit kwam doordat ze door een sneeuwveld liepen. Daar hebben we wel eens eerder voor gewaarschuwd.

De 30-jarige en zijn 29-jarige metgezel waren rond het middaguur op weg van de Berliner Hütte richting de Greizer Hütte. Toen de Belg de noordelijke Mörchenscharte overstak, hij gleed tijdens de afdaling uit en belandde na 130 meter met ernstige verwondingen in een puinveld. Volgens de politie was de vrouw die enkele meters achter hem liep aanvankelijk niet op de hoogte van het ongeval. Ze gleed ook uit toen ze overstak en kwam pas tot stilstand op het puin. De 29-jarige raakte ernstig gewond.

Dankzij passerende wandelaars werden de twee Belgen gered. De ooggetuigen brachten onmiddellijk de reddingsketen in beweging. De twee gewonden werden per politiehelikopter gered en vervolgens naar het Schwaz-ziekenhuis gebracht. Volgens de directeur hadden de twee Grödel op hun schoenen gebruikt.

We wensen de twee veel beterschap bij het herstel.

Sneeuwvelden Scheffau

ter illustratie

Bron: Tiroler Tageszeitung

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×