Zilvermijn Schwaz, Annemarie bericht ons vanuit deze mijn

Zilvermijn Schwaz

Zilvermijn Schwaz, Annemarie bericht ons vanuit deze mijn

We kregen van Annemarie Kok een verhaal vanuit Schwaz. Daar is een Zilvermijn!

“Vanmiddag zijn we vanwege het slechte weer op zoek gegaan naar ‘overdekte’ uitjes. Na enig googlen leek ons de zilvermijn in Schwaz een leuke manier om de regenachtige middag door te komen.

Het werd inderdaad een leuke middag. We stelden de navigatie in en reden naar Schwaz. We kochten een kaartje en de caissière vertelde dat we met de groep van 14.00 uur mee konden.  Nog genoeg tijd om eerst even in het winkeltje te kijken.

Zilvermijn Schwaz

Daarna met de groep naar de ingang van de mijn gelopen, schuin aan de overkant van de kassa. Voor in de mijn stond een heel smal treintje klaar. Iedereen nam plaats. De gids vertelde dat de mijngang erg smal was en dat het dus noodzakelijk was om je handen goed binnenboord te houden.  En inderdaad,  ze had niets te veel gezegd.

De weg naar beneden is bijzonder smal, geen aanrader voor mensen met claustrofobie. Er zaten een paar kleine kinderen in de groep en het verbaasde me dat ze tijdens de rit niet begonnen te huilen want het was best donker onderweg en het ging ook wel snel.

Beneden aangekomen liepen we door een lange, vrij lage mijngang. De noodzaak van het dragen van een helm is voor de wat langere mensen al meteen duidelijk. Je hoort regelmatig een helm tegen het plafond van de mijn stoten.

De gids vertelt over de geschiedenis van de mijn en de mensen die er in werkte. Ze vertelde over het economische belang van de mijn voor de regio. Ze vertelde dat er, behalve zilver ook koper werd gevonden in de mijn.  Het dak van de kerk van Schwaz is bedekt met koper uit de mijn. Ze vertelde ook over de waterkunst van Schwaz.

Zilvermijn Schwaz

Ze vertelde ook dat de vondst van zilver in Zuid-Amerika het einde betekende voor de zilvermijn van Schwaz.

Toen weer terug naar boven met het treintje. Er zijn dagelijks meerdere rondleidingen welke 90 minuten duren. De kosten zijn 16 euro per volwassene.  Voor ouderen, kinderen en groepen zijn er gereduceerde tarieven.

Wij vonden het een verrassende middag. We hadden geen idee wat te verwachten en we hebben ons prima vermaakt. Er is aandacht voor een ieders veiligheid en de helmen worden na iedere rondleiding gedesinfecteerd.

Conclusie…zeker een aanrader voor een druilerige middag. “

Annemarie bedankt voor het delen van jouw verhaal en wellicht ook voor anderen om iets op de agenda te zetten mocht je in de buurt zijn van Schwaz.

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×