Zinsbergbahn Hoch Brixen Foto Update

Zinsbergbahn Hoch Brixen Brixen im Thale

Zinsbergbahn bijna klaar en nu moet het testen gaan beginnen

Zinsbergbahn Hoch Brixen, we kregen dit keer van Kees foto’s binnen van de nieuwe Zinsbergbahn (voorheen de Bubble Express) op Hoch Brixen. De kabel zit er op, dus de Seilspleis is ook weer gedaan. Berg- en dalstation moeten verder worden afgemaakt maar als het goed is zien we dat het mechanische deel is geïnstalleerd. Niets staat meer het testen in de weg.

Zinsbergbahn Hoch Brixen Brixen im Thale

Overigens wat de nieuwe Zinsbergbahn ook bijzonder maakt is dat het een gecombineerde lift is. Op dezelfde kabel zijn aanwezig een gondel en een stoeltje. Dat is goed af te stellen. Zo zijn er aardig wat combinaties mogelijk. BV 1 gondel en dan 2 stoeltjes en dan weer een gondel. Maar er is meer mogelijk het zou allemaal goed in te stellen zijn. Wel is het zo dat je dan 2 ingangen nodig hebt. Één ingang voor de stoeltjes lift en een aparte ingang voor de gondel.

Zinsbergbahn Hoch Brixen Brixen im Thale

De technische data dat bekend is gemaakt door SkiWelt is als volgt:

Type 8/10-CGD Kombibahn
Aantal gondels 23 10-persoonsgondels
Aantal stoeltjes 57 8-persoonsstoeltjeslift
Capaciteit winter 3.400 pers./uur
Capaciteit zomer 1.035 pers./uur (alleen gondels)
Snelheid 6 m/s
Bergstation 1.667 m (hele jaar open)
Kosten 15,5 miljoen Euro
Fabrikant Doppelmayr
Architect/planning AB Seilbahn Planungsbüro – Martin Aschaber
Start bouw Voorjaar 2019
Opening Begin winterseizoen 2019/2020

Heb je de oude getrouwe bubble express nog in het hoofd. Hoe zag deze er ook al weer uit en ons laatste ritje omhoog hebben we ook nog vastgelegd op de camera. Zie hieronder de 2 video’s

Zinsbergbahn Hoch Brixen Brixen im Thale

Het wachten is dat de Zinsbergbahn echt gaat draaien in het winterseizoen 2019/2020. Maar we denken dat we zelf nog wel komend weekend een kijkje kunnen nemen. Bij deze nieuwe lift. Hou de website en facebook maar in de gaten.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Ski Outlet Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Push Bericht FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht