Zo begin je met toeren in de Alpen

joostborn_earnyourturns_ripstar_no_logo

Zo begin je met toeren in de Alpen 

Droom jij ook van de dagen freeriden in de Backcountry? De reisorganisatie Ripstar is een favoriet op het gebied van specialistische toerski en splitboard cursussen en trips. De organisatie leert je alles wat je moet weten over toeren in de backcountry als beginner, maar biedt ook cursussen en huttentochten voor de gevorderde toerskiër of splitboarder aan. 

Wat is toerskiën of splitboarden?

Toerskiën en splitboarden is een manier van freeriden, waarbij je geen gebruik maakt van skiliften. Je laat de piste ver achter je en loopt het gebergte in. Daar ga je zelf omhoog lopen, waarna je je eigen afdaling hebt verdiend. Je bent compleet omringd door de natuur. Je slaapt in berghutten, beklimt gletsjers en gaat het avontuur tegemoet. Toeren kan bestaan uit kleinere dagtrips, of meerdaagse huttentochten. Een beeld krijgen van dé ultieme toerervaring? Lees eens dit bijzondere reisverslag over splitboarden in Spitsbergen.

Beginnerscursus toerskiën of splitboarden

Droom je van de backcountry, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan biedt Ripstar de oplossing. De reisorganisatie staat voor het delen van hun passie in sport en daar is de backcountry geen uitzondering op. Speciaal voor de freeriders die willen overstappen op het toeren, heeft Ripstar een beginnerscursus toeren opgezet, zodat de backcountry ook voor hen een realiteit wordt.

De beginnerscursus behandelt alle basistechnieken die nodig zijn voor het toeren, zoals het plakken van je vellen, het maken van een spitzkehre en het aanleggen van een goed spoor. Ook wordt alles uitgelegd over de veiligheid en materiaal dat erbij komt kijken. Daarnaast ga je gelijk al je eerste meters maken in de sneeuw en geniet je van prachtige afdalingen. Om de ervaring af te maken verblijf je tijdens deze cursus in de Lizumer Berghut, zo heb je gelijk het gevoel dat je in de backcountry bent. Na deze cursus ben je helemaal klaar om mee te doen aan niet te moeilijke huttentochten of toertrips.

joostborn_earnyourturns_ripstar_no_logo-160

Advanced cursus toerskiën of splitboarden

Om je kennis nog meer uit te breiden of om ook zelf (gletsjer) toeren te maken en mee te doen aan zwaardere tochten, kun je kiezen voor een advanced cursus toerskiën. Je leert tijdens deze cursus de do’s en don’ts van klimmen en afdalen over een gletsjer, aan touw lopen en afdalen en wanneer dit wel en niet noodzakelijk is. Ook zijn er oefeningen met spleetreddingen en leer je lopen en klimmen met ijsbijl en stijgijzers onder je schoenen.

Een cursus waar heel veel nieuwe en belangrijke informatie aan te pas komt en je het leert tijdens de mooiste afdalingen. Tijdens deze cursus verblijf je in de Franz Senn Hut, de ideale locatie om je tourniveau te verhogen.

Huttentocht Stubai

Elk jaar organiseert Ripstar verschillende unieke tours in de backcountry in kleine groepen. De beste locaties worden uitgezocht en de tour wordt van begin tot eind geregeld. Dé trip van het seizoen is dit jaar de Huttentocht Stubai. Zoals de naam al zegt ga je van hut naar hut in het prachtige Stuabaital. De tocht is opgezet voor de beginnende toerskier/splitboarder of mensen die wat rustiger aan willen toeren.

Het draait om mooie toertochten maken met verse poederafdalingen en daarna in het zonnetje nagenieten bij de hut. De gids zoekt elke dag de afdalingen uit en zal de gehele reis de groep begeleiden.

Wil je nog meer weten over de backcountry en Ripstars off-piste aanbod? Neem een kijkje op de off-piste pagina van Ripstar.

joostborn_earnyourturns_ripstar_no_logo-116

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Dit vind je ook FANtastisch...

×