Meesten gaan zo vroeg mogelijk naar de sneeuw

Sneeuwkettingen sneeuwkettingenwinkel.nl

Aankomend weekend is het weer zover dan zullen weer een hoop mensen op wintersport gaan, de meesten gaan zo vroeg mogelijk naar de sneeuw. Dit houdt ook weer in dat het druk zal worden op de snelwegen naar het zuiden. Het wordt FANtastisch weer en files zullen bijna onvermijdelijk zijn, zeker als er een hoop dagjes mensen zich vermengen met het vakantieverkeer.

Autoscout24 deed in samenwerking met Multiscope een onderzoek onder 1.112 respondenten, en ondanks dat de kans op files groot is zeggen 58% de auto boven trein of vliegtuig te verkiezen. Ook kwam er uit voort dan 81% van de Nederlanders de wekker zo vroeg mogelijk zet om zo de files te vermijden.

Toch goed voorbereid??

Uit het onderzoek bleek ook dat wij Nederlanders goed voorbereid richting de sneeuw gaan, maar ook kwam het beeld wat eerder geschetst was uit een onderzoek van de BOVAG naar voren. Ook uit dit onderzoek kwam naar voren dat 55% niet weet hoe men sneeuwkettingen om de banden moeten doen. Toch zegt 78% dat men hun auto voor de wintersport een wintercheck laat doen bij hun garage, en zelfs 19% regelt een andere auto.

Ook werd er verder gevraagd over de sneeuwkettingen, de vraag of je ook weet hoe een sneeuwketting erom gelegd moet worden zei dat 44% van de mannen dit niet weet tegen 64% van de vrouwen. Ook vinden 48% van de vrouwen het spannend om in het buitenland met sneeuw of andere weersomstandigheden te rijden, bij mannen ligt dit op 42%. Van de ondervraagden zeiden 43% dat zij hun wintersportvakantie zouden annuleren bij heel slecht weer.

Leuke feitjes

Iets meer dan de helft (54%) zegt liever met vrienden richting de sneeuw te gaan dan met hun (schoon)familie (46%), en dat 10% een wintersportvakantie boven een zomervakantie verkiest. Ook zijn er meer mensen die liever gaan skiën, 66% verkiest de latten boven de snowboard. Maar liefst 69% van de wintersporters pakt liever de blauwe piste dan de zwarte, de keuze voor zwart valt op dat de vrouw dit minder verkiest dan de man (17% tegen 33%).

Après-ski

De Après-ski kan natuurlijk niet ontbreken, ook het gedrag van ons Nederlanders werd hierover onderzocht. Zo drinkt 54% het liefst een warme chocolademelk en 46% besteld liever een biertje of glühwein. Zo werd bekend dat 61% van de vrouwen liever gaan voor de  heisse choco mit sahne, niet bekend of dit met of zonder Strohrum is. Mannen (55%) bestellen liever een alcoholische versnapering.

Toch kiest 63% ervoor om naar huis te gaan, terwijl 37% liever de après-skihut in gaan waarbij meer mannen (42%) dan vrouwen (34%) dit doen.

Bron: Autoscout24

Ski Outlet Logo

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...