Zo warm wordt het komend weekend

wilder kaiser topfoto mei 2021

Eindelijk weer lentebeelden vanaf het weekend!

Zo warm wordt het komend weekend

Eindelijk laten we het koude winterse weer achter ons. Hoewel deze ochtend het nog koud is, met regionaal zelfs weer wat verse sneeuw. Maar het is de laatste ochtend met nog een sneeuwbui. Warmer weer volgt spoedig!

Vanmorgen wisselen wolkenvelden en zonnig momenten elkaar af. Regionaal en zeker in Karinthië kan uit de bewolking soms wat sneeuw (of regen onder 800m) vallen. In de loop van de dag ontstaan vriendelijke stapelwolken en slechts lokaal is dan nog een bui mogelijk. Daarbij staat maar weinig wind en met 8 tot 13 graden is het tijdens de middag al iets minder koud dan voorheen.

Vanavond en komende nacht is het langere tijd helder. Met weinig wind koelt het snel en hard af, op uitgebreide schaal komt het tot vorst.

Morgen start vrij zonnig, maar vanuit het zuidwesten trekken ook velden met hoge bewolking over. Ook ontstaan enkele stapelwolken, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt met een zuidenwind maximaal 12 tot 17 graden. Kortom aangenaam weer tijdens de middag.

Zaterdag schijnt de zon uitbundiger en wordt het nog wat warmer, de temperatuur komt boven 20 graden uit. Zondag kan het kwik zelfs naar 25 graden stijgen. Op beide dagen moet rekening worden gehouden met een föhnstorm in de bergen. Zo dreigt liftsluiting voor bekende gletsjerskigebieden.

Jeroen Elferink

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×