Zoek de sneeuw op in het prachtige skigebied Hochkönig

Hochkönig foto chalet.nl

Zoek de sneeuw op in het prachtige skigebied Hochkönig

Het wintersportseizoen nadert en de bergen roepen. In het sneeuwzekere skigebied Hochkönig, dat zich kenmerkt door ruige, rotsachtige toppen, kun je vanaf december weer de piste op!

Ski als een koning

De naam Hochkönig is treffend. De vele panorama uitzichten en sprookjesachtige afdalingen tussen de bomen zijn zo betoverend mooi dat je je zo rijk voelt als een koning of koning. Het koninklijke thema komt bovendien terug in de naam van de bekende Königstour. Deze flinke tocht is goed aangegeven en voert je over zo’n 35 kilometer dwars door het skigebied. Starten kan zowel vanuit Mühlbach, Dienten am Hochkönig en Maria Alm. Start deze tocht op tijd want je moet rekenen op zo’n zes tot zeven uur, zeker als je tussendoor pauzeert bij een van de fotopunten en een lekker gaat lunchen bij een bergrestaurant onderweg.

In het Hochkönig gebied zijn meerdere skischolen te vinden en er is een goede infrastructuur wat betreft busvervoer, liften en kabelbanen. Het Hochkönig gebied heeft een samenwerking met vier omliggende skigebieden, waardoor je met de Ski Amadé pas toegang hebt tot maar liefst 760 kilometer aan pistes. Op de piste maar ook in de diverse dorpjes, zijn er talrijke typisch Oostenrijkse alpenhutten met authentieke gerechten. Natuurlijk zijn er ook modernere restaurants en gezellige bars voor de après-ski te vinden.

Buiten de piste

Goed opladen na alle inspanning in de sneeuw is erg belangrijk. Na een dag skiën, snowboarden, langlaufen of sneeuwschoenwandelen keer je voldaan terug naar je vakantiehuis. ChaletsPlus heeft goed voorziene vakantiechalets in de gezellige dorpen Dienten am Hochkönig, Maria Alm en het rustigere Hinterthal.

Bekijk chalets in Dienten am Hochkönig

Bekijk chalets in Maria Alm

Bekijk chalets in Hinterthal

Persoonlijk advies bij ChaletsPlus

Voor persoonlijk advies over de chalets en meer informatie over de dorpen staat de klantenservice van ChaletsPlus je graag te woord.

Hochkönig foto chaletsplus

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...