Zomer bij de Weissensee, Benieuwd?

Weissensee

Zomer bij de Weissensee, Benieuwd?

Van Linda kregen wij in het verleden een ingezonden bericht dat ging over de Weissensee. Dat kennen jullie vast nog wel want vaak wordt daar de Alternatieve Elfstedentocht georganiseerd. Lees haar verhaal ondersteund door mooie foto’s.

“De Weissensee, het hoogst gelegen bergmeer van Karinthië en bij de meeste mensen bekend van de Alternatieve Elfstedentocht in de winter. Het meer ligt op een hoogte van 930 meter en is 12 kilometer lang.

En zeker ook in de zomer een bezoekje waard als je in de buurt bent!  Onze route kwam vanuit de richting van Lienz en na flink wat stijgen kwamen we bij het begin van de Weissensee. Daar is direct rechts een grote camping en een gratis openbare parkeerplaats. Helaas in het hoogseizoen biedt deze wel erg weinig ruimte voor alle toeristen.

Langs de westzijde van het meer liggen de meeste dorpen. Alles is aan deze kant van het meer enorm volgebouwd met hotels en huizen met bijbehorende stranden. Er is dan ook geen mogelijkheid om gratis het meer te bereiken.

Weissensee

Het is ook niet mogelijk het meer met de auto helemaal rond te rijden. Zowel de weg aan de westzijde als de oostzijde loopt op een gegeven moment dood. Je kunt daar wel verder wandelen of fietsen.

Het beste kun je vanuit het centrum van Techendorf de (enige) brug nemen naar het dorpje Weissensee . Hier is meer dan voldoende ruimte om te parkeren tegen een dagtarief van 6 euro. Ook vindt je hier het Tourismusbüro, de bergbahnen en het startpunt voor mooie wandelingen of fiets/mountainbike tochten langs het meer en de berg op.

Langs het meer aan deze kant zijn ook voldoende openbare plekken om even lekker te zwemmen. De temperatuur van het meer is op dit moment in augustus 22 graden dus zeer aangenaam voor een duik. Ook zijn er volop mogelijkheden voor suppen, kanoën en een boottocht.

Wij zijn vanuit Weissensee langs het meer gelopen richting Naggl en vandaar de berg opgegaan met een prachtige route (nr.27/26b/25)  die grotendeels door het bos loopt en eindigt bij de bergbahnen van Weissensee.

Weissensee

Als je in het bezit bent van een Kärnten Card is de lift de berg op en af gratis en zeker de moeite waard. Vooral de talabfahrt biedt prachtige uitzichten over het meer. Bovenop de berg ligt de Naggler Alm een gezellige berghut met uitzicht richting de Gailtaler Alpen en Italië.  Het is ook mogelijk de mountainbike met de bergbahn mee naar boven te nemen of met een downhill cart af te dalen over de paden langs de pistes.

Kortom een prachtig natuurgebied waar je je prima een dag of langer kunt vermaken!

Weissensee

Meer informatie over de Weissensee vind je HIER en HIER.”

Ben je opzoek naar wandeltochten in deze omgeving, klik HIER.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×