Zomer gaat in het weekend door daarna dipje?

Zomer gaat in het weekend door daarna dipje? Gisteren heeft weerman Jeroen al een uitgebreid weerbericht geschreven. Vandaag kijken we even maar de korte termijn…. en toch ook naar de lange termijn?

Zaterdag, het is vandaag weer overwegend zonnig (diepblauwe luchten worden er zelfs verwacht) en warm maar in de middag kan het toch nog komen tot onweersbuien. Cumuluswolken groeien meestal boven de de echt hoge bergen en er kan een onweersbui komen in de omgeving van Montafon tot de Koralpe. Mocht je in de buurt zijn, we zijn  benieuwd naar wat foto’s mocht het toch losbarsten. De wind komt uit het  noordwest tot noordoost en op de Alpenhoofdkam kan het lekker waaien. De maximum temperaturen bereiken 26 tot 34 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het 15 tot 21 graden.

Zondag, het is nog steeds warm maar het wordt wat benauwd. In het uiterste westen, in Vorarlberg, komen de eerste onweersbuien door bij zonsopgang. Zelfs ’s ochtends verspreidden de buien en onweersbuien zich naar grote delen van het bergland. In de namiddag kun je ook regenbuien en onweersbuien verwachten in de laaglanden. In het Weinviertel, in de regio Wenen, in Burgenland en in het zuidoosten van Stiermarken is het nog grotendeels droog en vrij zonnig tot in de avond. Wel wordt er nu al gewaarschuwd voor onweersbuien in de meeste regio’s

De temperaturen lopen op van 22 tot 32 graden, in het oosten is 33 graden mogelijk. Op de bergen dalen de temperaturen merkbaar, op 2000 meter is het 12 tot 16 graden.

Weer Oostenrijk 1 aug 2020

Maandag wordt het een veel mindere dag, het wordt kouder en het regent. Overdag kunnen de buien fel gaan uitvallen en natuurlijk kan er een donderklap voorkomen. Maximumtemperaturen nemen echt een stapje terug 16 tot 26 graden. Op dinsdag zien we nog een wat mindere dag maar vanaf woensdag zou het toch echt allemaal beter moeten gaan worden….

Kijken we echt een stuk verder maar dat is wel heel ver… dan kan de zomer zomaar weer terugkomen.

Weer Innsbruck 1 aug 2020

Weersvooruitzichten omgeving Innsbruck

As dinsdagochtend staat er weer een nieuw weerbericht klaar met dan ook wat meer zekerheid over het terugkeren van de zon en zomer.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner Bluetribe 1200x400

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht