Zomer komt weer op bezoek dit weekend

Zwembad Badewetter Brixen im Thale

Zomer komt weer op bezoek dit weekend. Het wordt badewetter met zondag temperaturen die weer boven de 30 graden gaat uitkomen op sommige plaatsen.

Zaterdag, het wordt weer wat warmer en de zon komt er ook zeker bij. Geheel zonnig zal het zeker niet zijn, wolken duiken zeker op maar de temperatuur gaat de goed kant op.

Wel is er in het Westen van Oostenrijk een regendruppel mogelijk maar over het algemeen blijft het droog. Er staat een heel lichtwindje die uit verschillende richtingen waait. In de ochtend is het nog fris maar in de middag bereiken de maxima toch temperaturen tussen de 22 en 30 graden. De 30 graden meer in het Oosten. Op 2000 meter is het 11 tot 16 graden en dat is voor in de bergen prima wandelweer of (e-)bike weer.

Zondag is het FANtastisch badewetter en de zomer is echt helemaal terug.  In  Niederösterreich, Wenen, Obersteiermark en in het Burgenland is het in de ochtend nog even bewolkt maar als het goed is gaat dat helemaal oplossen. Er waait een föhnwind en de temperaturen gaan naar de 27 tot 35 graden. Op 2000 meter wordt het 17 tot 20 graden. Tegen de avond kunnen er toch nog wat onweersbuien op bezoek komen in Tirol en Vorarlberg.

Brixen im Thale Badesee

Maandag is het nog in het Oosten en Zuid Oosten nog steeds heet, zonnig en tegen de avond kan er ook sporadisch een onweersbui voorkomen. In de namiddag kunnen in het gehele bergland maar ook in het Mühl- en Waldviertel regenbuien voorkomen (wellicht toch ook nog een onweersbui) Temperatuur in het Westen 21 graden tot 33 in het Oosten.

Hoe het er verder uitgaat zien dat kunnen jullie weer lezen in het weerbericht dat morgen weer om 8 uur in de ochtend klaar staat.

Weer Oostenrijk 16 aug 2019

CampingWelt Grote banner

 

Logo Das Resort Brixen 1200 400

Logo Das Christine Appartement

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht