Zomer naar Herfst en veel SNEEUW in hooggebergte!

Foto's vanuit FO Saalbach zomer winter Ramona Barona

Foto’s vanuit Saalbach zomer en winter. Wellicht dat dit plaatje de komende dagen gaat uitkomen @Ramona Barona

Zomer naar Herfst en veel SNEEUW in hooggebergte!. Het weer gaat vanaf vrijdag veranderen maar eerst hebben we nog een warme donderdag.

Over het algemeen overheerst vandaag de zonneschijn, de zon is het langst te zien in het oosten. Aanvankelijk blijft mist of hoge mist op sommige plaatsen echter een paar uur aanhouden. Daarnaast komtn er overdag steeds meer bewolking vanuit het zuidwesten en in de namiddag vormen zich enkele regen- of onweersbuien. Dit dan vooral in Vorarlberg, Tirol en OberKärnten. Maar  regenbuien zijn ook elders mogelijk ( Salzburg en Stiermarken) De wind is overwegend zwak tot matig, maar in de bergen kan deze krachtig zijn vanuit het zuiden. De temperaturen lopen op van 18 tot 25 graden, in Niederösterreich, Wenen en Burgenland op plaatsen tot 27 graden. Op 2000 meter is het in de middag 9 tot 12 graden.

Westendorf Topfoto Sneeuw

Vrijdag

Het weer gaat veranderen, wat heet er staat veel sneeuw in het hooggebergte te wachten.

Van de Noordzee tot aan de Middellandse Zee ontstaat een zogenaamd lagedrukkanaal, terwijl vanuit het noordwesten beduidend koudere lucht binnenstroomt. In de winter zou dit een behoorlijk sneeuwfeest betekenen.

Het is zwaar bewolkt en het regent veel. De neerslag kan aanzienlijke vormen gaan aannemen. Op de bergen is het winters. Van Vorarlberg tot Oberösterreich en ten noordwesten van Steiermark daalt de sneeuwgrens overdag tot tussen de 1500 en 1100 meter. In het zuiden en in het uiterste oosten zijn er ook een paar onweersbuien mogelijk.

Er staat een aardig windje en draait steeds meer van zuid naar west naar noordwest. In het grootste deel van Oostenrijk koelt het overdag af tot 7 graden in Vorarlberg en Noord-Tirol en 23 graden in Burgenland. Op 2000 meter is het in de middag min 2 tot plus 9 graden.

Hoe gaat het verder en komt er nog meer sneeuw?

Op zaterdag gaat het gewoon koud verder en er staat een behoorlijk windje.  Daarnaast veel bewolking en aanvankelijk veel neerslag. Sneeuwval meestal al boven de 1000 tot 1500 meter, alleen in het zuiden en het uiterste oosten is dit mogelijk vanaf 1500 meter. In het zuiden en oosten neemt de neerslag in de middag af en het kan zelfs droog worden en zelfs de zon is niet uit te sluiten.

Aan de noordkant van de Alpen daarentegen daar blijft het nat al zal de intensiteit wat afnemen. In grote delen van Oostenrijk staat een strafwindje, in de bergen daarentegen kan de zwind stormachtig worden. Wind komt uit west en draait naar noordwest (in de winter zou dit een mooi glijbaantje zijn) Maximum temperaturen tussen 5 graden in sommige dalen aan de noordkant van de Alpen en tot ongeveer 15 graden in het oosten en zuiden.

Verder kijken we morgen weer maar dat er een mooi pak sneeuw gaat vallen op de gletsjers dat is wel zeker. De verwachting is op sommige plekken meer dan een meter. We zullen er morgen eens nader naar kijken.

Pitztaler Gletsjer

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht