De zomer trapt nog één keer het gaspedaal in

De komende dagen is de lucht boven Oostenrijk flink te warm, de zomer trapt nog even het gaspedaal in!

De zomer trapt nog één keer het gaspedaal in

Het lijkt wel op en top zomer in Oostenrijk de komende tijd. Tenminste overdag als de zon schijnt, want de heldere en windstille nachten verlopen al wel koel. De komende dagen trapt de zomer zelfs nog het gaspedaal in met zaterdag een absoluut piekmoment.

Vandaag beginnen we regionaal met een mistbank of wat mist, maar deze lossen snel op. Wat volgt is een zonnige dag met strakblauwe luchten. Vooral in de westelijke berggebieden is de lucht erg schoon. Daarbij stijgt de temperatuur naar 21 tot 24 graden. Vanavond is het eerst nog helder maar later vannacht neemt de bewolking toe op nadering van een storing. Het blijft tot de ochtend droog.

Morgenochtend schampt een koufront Oostenrijk. Daardoor hebben we te maken met een tweedeling tussen het westen en oosten. In het oosten, met name de laaglanden, is het vooral bewolkt en tijdens de ochtend is een spatje regen mogelijk. In het westen, vooral Karinthië, Tirol en Vorarlberg, schijnt juist de hele dag de zon onafgebroken. De middagtemperatuur ligt tussen een frissere 17 graden in het oosten en een warmere 23 graden in het westen.

Zaterdag trapt de zomer nog één keer het gaspedaal volledig in. Het wordt voor eind september bijzonder warm want de wind draait naar het zuiden. Daardoor is het naast prachtig weer ook nog eens bijzonder warm. Het komt niet vaak voor dat het eind september nog 24 tot 26 graden wordt. Lokaal is zelfs 27 graden mogelijk. Wel is het zo dat de ochtend nog vrij koel verloopt, want de minimumtemperatuur ligt vrijwel overal onder de 10 graden.

Zondag is het ook uitgesproken warm en tijdens de ochtend nog zonnig. In de middag volgen wolkenvelden en is een bui mogelijk. De dagen daarna stijgt de kans op buien verder.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht