De zomer verlaat Oostenrijk voorlopig nog niet

Een stevig hogedrukgebied boven Oost Europa zorgt voor de toevoer van continentale maar warme lucht over een groot deel van Europa. Zo ook in Oostenrijk. Echter de lucht wil uitgerekend rondom Oostenrijk niet volledig stabiel worden en dagelijks is er wel een flinke onweersbui mogelijk. De nadruk van deze buien ligt vooral in de (na)middag en in berggebieden.

Vandaag wisselen wolkenvelden en flink zonnige momenten elkaar af. Met maar weinig wind voelt het soms wat drukkend aan. De meeste plaatsen houden het droog in oosten is het perfect weer voor het zwembad. Het kwik stijgt naar 27 tot 31 graden. In de middag zijn vooral in de zuidelijke deelstaten enkele zware onweersbuien mogelijk. Lokaal met hagel en windstoten. Ook aan de noordkant is een enkele bui mogelijk, al zullen deze buien minder fel van karakter zijn.

Vanavond storten de buien weer snel in en volgen er opklaringen. In de dalen waar het tot een bui kwam kan mist ontstaan.


Morgen min of meer een herhaling van vandaag. Het is nog net eventjes iets warmer met 29 tot 33 graden. Met veel zon wordt het perfect zwembadweer. Maar ook nu ontstaan er weer enkele onweersbuien. Morgen ligt de nadruk op de buiigheid vooral in het noorden en westen. Langs de grens met Beieren zullen de zwaarste onweersbuien vallen met veel wind en hagel. Het zuiden en oosten komen er het beste vanaf met op de meeste plaatsen zonnig en tropisch weer.


De nieuwe week brengt perfect zomerweer. De kans op onweer neemt in heel Oostenrijk verder af. Daarbij ligt het kwik meest tussen de 29 en 34 graden. Het is zeker nog niet gedaan met de zomer dit jaar. Op de onweersbuien na is het dus genieten.

Jeroen Elferink
Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Banner Chalethuren Oostenrijk

Snowworld banner groot

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht