Komt de zomer weer snel terug?

De hitte heeft in een groot deel van Europa plaatsgemaakt voor een flink koelere noordelijke hoogtestroming. Dit zien we ook terug in Oostenrijk, vandaag zowel aan het weerbeeld als de temperatuur. Maar keert de zomer weer snel terug?

Vandaag is het overal m.u.v. Niederösterreich en het Burgenland zwaar bewolkt en regenachtig. Er kan soms veel regen vallen, vooral in Tirol en Karinthië. Langs de grens met Slovenië zijn ook zware buien met soms onweer mogelijk. Soms zijn er ook langere droge periodes zoals in het Salzburgerland. Maar het blijft vooral zwaar bewolkt en regenachtig. Dit zien we ook terug in de temperaturen, maximaal meest rond of onder de 20 graden. Tijdens regen 4 tot 7 graden koeler. Het kan dus samen met een hoge luchtvochtigheid kil aanvoelen buiten. Uitzondering vormen de 2 oostelijke deelstaten waar ook opklaringen mogelijk zijn en met een beetje zon het nog 23 tot 25 graden kan worden.

Morgen starten we met veel restwolken en een paar laatste regenbuien. In de middag volgen in het westen opklaringen die terrein winnen. Maar ten oosten van het Salzburgeland blijven de wolkenvelden dominant. Lokaal kan er vanmiddag nog een bui ontstaan maar verder is het relatief rustig weer. Met wat meer zon kan het 22 of 23 graden worden, anders meest 18 tot 21 graden.

Woensdag keert de zomer in het westen een beetje terug. In Voralberg, Karinthië en Tirol is het flink zonnig en aangenaam warm. Het is nog niet echt zwembadweer maar met 23 á 25 graden is het wel zomers warm. Richting het oosten ontstaan stapelwolken welke in de middag uitsmeren. Met maar 21 tot 23 graden voelt de lucht hier ook aangenamer aan dan de afgelopen dagen.

Donderdag wordt het in het westen nog warmer, tot 27 of 28 graden met een aangenaam zonnetje. In het oosten blijft het koeler met opnieuw enkele wolkenvelden. Vanaf vrijdag stijgt de kans op nieuwe flinke buien. De hoogtestroming blijft in grote lijnen noordelijk waardoor echt warm of heet zomerweer er nog even niet inzit.

Jeroen Elferink

Summit Travel Grote Banner

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht