Zomer weet van geen wijken in Oostenrijk

Brixental Zomers

Zomer weet van geen wijken in Oostenrijk

De laatste week zijn het almaar berichten van heet, warm en soms wel tropisch weer. De vraag is gaat dit zomaar weertype door.

Zondag is inderdaad weer zo’n dag dat het zonnig en heet gaat worden. De ochtend begint redelijk zonnig alhoewel er best nog wat rest bewolking is maar die zou snel verdwijnen. Pas in de loop van de dag ontstaan ​​er enkele stapelwolken boven de bergen. Deze brengen in de middag alleen geïsoleerde onweersbuien met zich mee. De wind waait matig uit het noordoosten tot het zuidoosten. De temperaturen lopen op van 26 tot 32 graden. Op 2000 meter hoogte is het 14 tot 18 graden.

Ook maandag is het warm en de zon komt er ook weer goed bij. Alleen in de avond zijn er geïsoleerde onweersbuien tussen het Bodenmeer en het Salzkammergut. In de bergen en langs de Donau waait een stevige tot krachtige zuidenwind. Het is in de ochtend al behoorlijk warm, soms rond de 20 graden, in de middag loopt dit op naar waardes tussen de 29 en 35 graden. Op 2000 meter is het wat koeler, het wordt daar zo’n 16 graden.

Op dinsdag is er wel een verschil merkzaam. Naar het oosten en zuidoosten is het warm en zonnig maar in Vorarlberg tot het Waldviertel kunnen dichte wolken ook af en toe voor wat regen zorgen. Maar ook plaatselijk kan een bui of zelfs onweersbui tot ontwikkeling komen. Maximum temperaturen liggen in het langere zonnige oosten en zuiden bij 29 tot 36 graden, in de streken met meer bewolking wordt het waarschijnlijk niet meer dan 24 tot 30 graden.

Woensdag is het overwegend zonnig, vooral in de bergen ook enkele onweersbuien. De maximale waarden zullen waarschijnlijk tussen de 27 en 33 graden liggen. In het oosten kan het een tikkeltje warmer worden.

Morgen kijken we weer verder naar het zomerse weer in Oostenrijk.

Weer Oostenrijk 25 juni 2022

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Cityhouse Flipside Groot Banner

St Johann in Tirol Banner Zomer 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...