Zomer ver te zoeken in West-Oostenrijk

Flinke regenbuien bepalen het weerbeeld in West-Oostenrijk

Zomer ver te zoeken in west Oostenrijk

Vandaag start de dag met veel bewolking en enkele buien, alleen in het uiterste oosten is het nog enigszins zonnig en vrij warm. Gedurende de dag kunnen de buien her en der flink opleven en vooral in het westen heeft de zon veel moeite door te breken. De bewolking overheerst en op de meeste plaatsen blijft het kwik in Vorarlberg en Tirol onder de 20 graden. In Karinthië kan het nog 23 tot 25 graden worden, het uiterste oosten heeft de hoogste temperaturen. Tijdens buien is er kans op veel neerslag in korte tijd en een klap onweer. Toch zullen vandaag de meeste regenbuien nog aardig meevallen.

Vanavond trekt vanuit Duitsland later vanavond en vooral vannacht een actieve buienlijn West-Oostenrijk in. De buienlijn is prachtig gekruld om een lagedrukgebied die tegen de Alpen aanbotst. Vooral in de nacht kan het in dit deel van Oostenrijk stevig doorregenen.

Morgen
zet deze regen door, vooral in Vorarlberg plenst het vrijwel de hele dag flink door! Hier kan 60 tot 110 mm regen naar beneden komen, waarbij de kans op overstromingen best groot is. Let hier morgen dus extra op. Ook in Tirol valt veel regen, op de meeste plaatsen 30 mm of meer. Bij dit alles is het maar een graad of 17 á 18. Van de regen bespaard blijft het oosten en zuiden, hier schijnt af en toe de zon en stijgt de temperatuur naar 20 tot 25 graden. Later op de dag is hier een regenbui mogelijk, waarbij onweer mogelijk is in het Salzburgerland en Karinthië.

Vrijdag verandert er nog niet enorm veel. Alleen dat de regenbuien minder actief zullen zijn, er zullen ook langere droge perioden voorkomen. Met name tijdens de ochtend- en avonduren is het langere tijd droog. Ook nu weer zien we een temperatuurverdeling tussen 18 graden in Vorarlberg, 22 in Salzburg tot toch nog tropische temperaturen in de hoofdstad. In deze regio is dus eigenlijk weinig aan de hand, dat de verdeling zo scherp en sterk is voor meerdere dagen is toch wel vrij bijzonder voor Oostenrijk.

Tijdens het weekend blijft het wisselvallig, maar de buien worden minder actief en de temperaturen stijgen in het westen. Globaal ligt de middagtemperatuur tussen 23 tot 28 graden. Na het weekend keert de zomer terug.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Haus Steiner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×