Zomeropening Stubaier Gletsjer en Berwang is bekend!

Stubaier Gletsjer
Stubaier Gletscher ter illustratie

Zomeropening Stubaier Gletsjer en Berwang is bekend! Meerdere gebieden melden seizoensopening oftewel de zomeropening. De zomer is in aantocht, hopelijk goed nieuws voor de zomervakantie. Voor ons Nederlanders is het niet zeker of wij snel of überhaupt er naar toe kunnen. Ook dat wachten we rustig af en we blijven daar positief over.

In Europa zitten wij nog in een diepe crisis maar langzamerhand worden de diverse maatregelen per land versoepeld. Zo ook in Oostenrijk die het ook zwaar heeft gehad. Eerder werd al bekend dat Saalbach Hinterglemm (11 juni), St Johann in Tirol (29 mei), Zillertal Arena (27 juni), de Kitzsteinhorn en Maiskogel (beiden 29 mei) open gaan. Maar ook dat de eerste skitrainingen van het Oostenrijkse alpine skiteam weer zijn begonnen op de Rettenbachgletsjer in Sölden. Ook is er uitgeweken naar de Kaunertaler Gletsjer.

Aan de lijst van gebieden die van de zomer gaan openen kunnen we nog 2 mooie plaatsen aan toevoegen, Berwang en de Stubaier Gletsjer.

Berwang

Zoals het nu lijkt zal het zomerseizoen van Berwang op 3 juli 2020 aanvangen, zoals te zien is op de facebookpagina van de Bergbahnen Berwang. Maar gezien de huidige tijd is dit met de bekende slag op de arm. Als alles gaat zoals men verwacht zal het seizoen tot en met 11 oktober 2020 gaan lopen.

Bij de start van het nieuwe seizoen zullen de volgende liften operationeel zijn.

  • Almkopfbahn
  • Bichlbah
  • Sonnalmbahn

Uiteraard is men ook nog bezig met een groot project, meer informatie is te vinden op berwang.tirol.

Stubaier Gletscher

Ook voor de Stubaier Gletscher gaat het leven weer door, uiteraard met de bekende slag om de arm gaan ook zij open. Het zomerseizoen op de Stubaier Gletsjer begint op 4 juli (wat een zeer mooie datum ook is voor een teamlid van ons) Wat er allemaal open gaat is nog niet bekend, meer informatie is hier te vinden. Maar er zijn tal van leuke dingen te doen ook in het Stubaital.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...