Zomers einde van april

Op de gletsjer was het gister nog koud genoeg, vanaf vandaag zal het ook op deze hoogte flink dooien

Zomers einde van april

Gisteren steeg het kwik weer na ruim 10 dagen tot waarden rond of ruim boven 20 graden. De komende dagen gaat het kwik nog verder omhoog.

Vanmorgen zijn er flinke zonnige perioden maar ook sluierwolken in het westen. In de loop van de dag wordt deze bewolking in deze hoek van Oostenrijk dikker en dikker. Toch blijft de zon vaak zichtbaar en stijgt het kwik flink. In het oosten blijft de lucht min of meer blauw en het wordt maximaal 23 tot 27 graden. In de bergen staat een stevige föhn wind.

Morgen is het overal weer prachtig lenteweer, of naja lente. Het lijkt wel zomer. De temperatuur stijgt naar 24 tot 27 graden en er staat minder wind dan vandaag. Kortom prachtig zomers weer en dat op één van de laatste dagen van april.

Ook dinsdag zet het zomerse weer door, opnieuw is er veel zon en stijgt het kwik naar vergelijkbare waarden. Aan de noordkant kan het zelfs opwarmen tot 29 graden.

Woensdag en de dagen daarna blijft het warm, het wordt zelfs drukkend. Daarbij stijgt de kans op onweersbuien.

Jeroen Elferink

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Instagram Banner

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×