Het blijft Zomers in Oostenrijk maar hoelang?

Weissee Rudolfshütte

Weerman Jeroen zit vandaag op een mooie plek in Oostenrijk. Bij de Weissee daar komt namelijk de Grossglockner trail voor bij. Kort samengevat dat is een wedstrijd en dat gaat over 120 km hardlopen… sterkte.

Maar wat belangrijker is… het Weer. Blijft het allemaal zo mooi?

Vanavond en Nacht

In Vorarlberg, Tirol en Salzkammergut trekken nog enige regen- en onweersbuien voorbij. In de nacht naar Zondag toe wordt het droog. Ook kan er op sommige plaatsen mist ontstaan. Nachttemperatuur ligt meestal tussen 16 en 22 graden. Temperaturen van 20 graden en hoger komen meer voor in het Oosten, omgeving Wenen. In de hoger gelegen alpendalen is het 10 tot 15 graden. Daar kun je dus redelijk goed slapen.

Brixen im Thale Badesee

Zondag

Waarschijnlijk zou dit wel eens de heetste dag van het jaar kunnen worden! In de bergen kan wel onweer ontstaan. Maximum temperaturen gaan wel tot 35 graden. Hoogste temperatuur ook dit keer in het Oosten, omgeving Wenen/Burgenland. Op 2000 meter worden temperaturen verwacht tussen 16 en 20 graden.

Maandag

De hitte blijft voortduren en het wordt zonnig en drukkend warm. Ook kan er lokaal een onweersbui uitbreken.

Hoe gaat het verder?

Dinsdag, zonnig en heet (ook is er een onweersbui mogelijk) en woensdag kunnen de temperaturen gaan naar de  36 graden.

Voorlopig nog geen einde inzicht maar  of dit allemaal zo gaat blijven dat gaan we morgen weer horen van Weerman Jeroen. Blijf het maar volgen op FANtastisch Oostenrijk.

Brixen im Thale Badesee

Summit Travel

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht