Zomers in Oostenrijk, slechts enkel een buitje

Het was vandaag een prachtige zomerdag in een groot deel van Oostenrijk. Met 24 tot 29 graden op de thermometers is het goed zomers. En hier een spoiler alert: de komende dagen verandert er maar weinig!

Morgen, vrijdag, volgt een kopie van vandaag. Met veel zon en hoge temperaturen is het zomers. Slechts zeer enkel kan een stapelwolk kort uitgroeien tot een buitje. Verder is het overal onder de 1000 meter tussen de 24 en 30 graden. Op 1500 meter rond de 16 graden. Smeer je goed in, want de UV-index is erg hoog!

Met weinig wind en veel zon gaat de zaterdag ook verder met de reeks mooie dagen. Weinig verandering in weerbeeld en temperatuur. Wel kan er in de namiddag en avond een onweersbui vallen in Tirol of langs de grens met Hongarije.

Zondag maar ook maandag blijft het warm, wellicht zelfs zwoel of benauwd. In de middag ontstaan er op meer plaatsen onweersbuien. Hotspot voor onweer blijft Tirol maar ook Karinthië.

Ook na het weekend blijft het overal in Oostenrijk zomers. De kans op onweersbuien neemt langzaam weer af. Met 25 tot 30 graden is het perfect zomerweer. Op 1500 meter pendelt de temperatuur daags tussen de 11 en 18 graden.

Groeten vanuit een zonnig Tirol!
Jeroen Elferink

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...