Zomers maar neerslag brengt verkoeling

Pitztal Mittelberglesee @ FB Pitztal - Tirol

Pitztal Mittelberglesee @ FB Pitztal – Tirol

Weerbericht zomers maar neerslag brengt verkoeling. Het weerbeeld is de komende dagen nog steeds zomers maar richting het eind van de week zal neerslag verkoeling brengen.

Vandaag begint, na een grotendeels heldere nacht, koel maar het beloofd een mooie en warme dag te worden. Het wordt warm met temperaturen stijgend tot 32 graden, zelfs op 2000 meter wordt het extreem warm met temperaturen tussen de 16 en zelfs 20 graden. Dit alles dankzij een sterke wind uit het oosten tot zuid oosten.

weerbericht

Deze lijn trekt zich morgen ook voort met veel zon en het is vrijwel onbewolkt, weer stijgen de temperaturen richting de 24 tot 31 graden. Nog steeds is het extreem warm op 2000 meter, hier kan het 15 tot 18 graden worden. In de bergen kunnen in de middag enkele wolken verschijnen, hieruit zijn van de Silvretta tot de Karawanken enkele buien niet uit te sluiten.

Woensdag wordt het een mix van zon, wolken en regen maar koud zal het niet zijn. Door een zwakker wordende invloed van het hoge druk kunnen er in de middag en namiddag wolken boven de bergen ontstaan vooral langs de Alpenhoofdkam en in het zuidwesten neemt de dreiging van buien en onweersbuien toe. De temperaturen liggen tussen de 22 en 31 graden, tot 31 graden is te verwachten in Niederösterreich, Wenen en het noorden van Burgenland.

Weerbericht

Verdere trend

Donderdag wordt het iets frisser dan de afgelopen dagen, het wordt overwegend bewolkt met het nodige aan neerslag maar ook de zon laat zich zo af en toe zien. De temperaturen zullen nu tussen de 16 en 24 graden liggen echter kan het in het zuidoosten en in het Rijndal een paar graden warmer worden.

Vrijdag wordt het weer een stukje frisser en ligt het tussen de 13 en 21 graden, in het westen en zuidwesten kan de 25 graden aangetikt worden. Het wordt wel wat zonniger maar vooral in het westen is de kans op een bui aanwezig. Morgenochtend staat er weer een nieuw weerbericht voor jullie klaar.

De groeten, reserveweerman Michel

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...