Zomers met onweer op de loer

Uitzicht op de Hahnenkamm Koe

WEERBERICHT: Zomers met onweer op de loer

De atmosfeer is erg onrustig. Ten noorden van de Alpen kan het af en toe beestachtig onweren met grote hagelstenen. Hier krijgt Oostenrijk ook een staartje van mee. Door vocht en warmte kan de onderste atmosfeer soms ontploffen, al weet je nooit precies waar dat gebeurd.

ZATERDAG:

Het is niet meer zo warm als gisteren. De zon komt echter toch wel weer goed tevoorschijn maar in de loop van de dag komen er wederom stapelwolken opzetten. Aan de noordkant van de de Alpen kunnen die tot (onweers)buien leiden. In de loop van de dag verplaatsen de buien zich meer naar het zuidoosten. Omdat het daar warmer is kan dat leiden tot soms zwaar onweer. De wind waait soms stevig omdat de lijnen van gelijke luchtdruk vrij dicht bij elkaar liggen. In het oosten waait de wind uit het noorden, terwijl in het westen de wind meer uit het oosten komt. De maxima liggen tussen de 24°c en 30°c. Op 3000 meter dooit het een paar graden.

ZONDAG:

Ook nu begint de dag met veel zon. In de loop van de dag komen er weer stapelwolken tevoorschijn die steeds maar weer voor een bui gaan zorgen. Het oosten blijft echter zonnig en warm. De zuidelijke en westelijke deelstaten daarentegen zijn minder stabiel. Hier is dan ook de meeste kans op een bui. De wind is veranderlijk en vlagerig uit uiteenlopende richtingen. De temperaturen wijzigen nauwelijks met die van zaterdag. Maxima liggen tussen 22°c en 29°c.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Na het weekend verandert er niet heel veel. Het blijft op maandag en dinsdag nog aangenaam warm en in het oosten is het opnieuw droog. In de bergen ontstaat elke dag wel een onweersbui. Tegen het midden van de week komen er dan een weersomslag naar een kouder weertype met overal flinke neerslag. Daarover de komende dagen meer.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×