Zomers pinksterweekend

Maishofen nabij Zell am See gisteravond, het oogt al zomers

Zomers pinksterweekend
Het pinksterweekend staat voor de deur en dit jaar wordt het zomers. Zo stijgt de temperatuur dit weekend naar waarden rond de 25 graden of meer. Ook schijnt de zon geregeld, maar een enkele onweersbui is niet uitgesloten.

Vanmorgen schijnt geregeld de zon flink, maar vanuit Duitsland trekken ook enkele wolkenvelden binnen. Samen met het ontstaan van stapelwolken blijft de lucht vandaag niet mooi blauw. Uiteindelijk groeien enkele stapelwolken uit tot regen- of onweersbuien. Op veruit de meeste plaatsen blijft het gewoon droog, maar wie wel een bui treft moet rekening houden met onweer of wat hagel. De middagtemperatuur loopt in de dalen op naar 23 tot 26 graden. Vanavond, als de energiebron (de zon) ondergaat verdwijnen de enkele buien weer en in de nacht is het overal droog.

Morgen start net als vandaag met een wisseling van veel zon en enkele wolkenvelden. Opnieuw ontstaan enkele stapelwolken, maar de lucht is een stuk droger en stabieler. Hierdoor blijft het overal droog en met maximaal 22 tot 27 graden is het flink zomers voor eind mei.

Zondag begint zonnig en strak blauw, het gaat een mooie eerste pinksterdag worden, al ontstaan ook nu stapelwolken. De middagtemperatuur komt uit rond 25 graden en in veel dalen is het perfect zwembadweer. Echter is de kans op een enkele regen- of onweersbui tijdens de namiddag wel weer iets groter. Houd hier rekening mee als u wel plannen heeft de bergen in te gaan. Zo kan onweer vrij plots opduiken in de bergen.

Maandag verloopt exact als zondag, de middagtemperatuur ligt opnieuw rond 25 graden en na een zonnige dag is een enkele onweersbui niet uitgesloten. Op de langere termijn zien we dat we het huidige weerbeeld nog even vasthouden. Het blijft zomers, al stijgt de kans op onweersbuien wel verder. Zicht op een afkoeling is er vooralsnog niet. Kortom goed nieuws voor de zonliefhebbers als ook warmteliefhebbers, de zomer van 2023 is echt begonnen.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...