Zomers richting een nieuwe week

ChaletsPlus Uitzicht op Grossvenediger

Zomers richting een nieuwe week

De week eindigt zomers maar of dit doorzet in de nieuwe week is nog een vraag.

Vandaag is daar geen twijfel over mogelijk. Door een hogedruk blijft het aanhoudend mild en zal de zon de gehele dag te zien. De dag begint lokaal met mist en in het Donaugebied met bewolking.

Het zal geen onbewolkte dag worden, hier en daar zullen wolkenvelden overdrijven. Uit de bewolking zal geen neerslag vallen. De wind is matig en komt vanuit het westen tot noorden.

De temperaturen zullen stijgen naar waarden die tussen de 17 en 25 graden liggen.

Morgen zorgt het hoge drukgebied opnieuw voor een overwegend zonnige dag. Hier en daar drijven er wolkenvelden over maar die blijven onschuldig. Het waait zwak tot matig uit westelijke richtingen, in het noordoosten kan de wind soms krachtig zijn.

De temperaturen lopen verder op naar 20 tot zelfs 28 graden.

Na het weekend

Zondag wordt opnieuw een warme en zonnige dag. Naast de zon zullen er wolken overdrijven waaruit lokaal een regen- en onweersbui kan vallen. De wind is stevig en komt uit het westen.

Maximum ligt tussen de zomerse waarden van 22 tot mogelijk 30 graden.

Maandag komt er een verandering in het weer. Terwijl het zuidoosten nog warm en zonnig is trekken vanuit Duitsland en Tsjechië meer en meer bewolking het land binnen. Uit de bewolking kan het nodige aan regen- en onweersbuien vallen.

De wind zal krachtig zijn vanuit het zuidwesten tot noordwesten. Maximum ligt tussen de 16 en 26 graden.

Dinsdag beloofd een onrustige dag te worden met veel bewolking en het nodige aan neerslag en onweer. Vanuit het noorden komt kou het land binnen waardoor de sneeuwgrens daalt tot onder de 1000 meter.

Er waait een krachtige wind uit westelijke richtingen. Maximum daalt fors naar 4 tot 15 graden.

Hoe het allemaal verder gaat verlopen, morgen weer meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×