Zomers richting het weekend in Oostenrijk

Kitzbühel Golf Eichenheim

Zomers richting het weekend en richting het einde van de zomer, een opmaat naar de goldener herbst over paar weken?

De goldener herbst of ook wel bekend als de indian summer is nog niet aan de orde dat speelt pas eind september tot half november, maar we gaan wel langzaam richting de herfst. Ook dit jaargetijde is mooi zeker tijdens de goldener herbst waar de kleuren van de bomen schitterend zijn.

zomers

Maar dat duurt nog even eerst vandaag maar even waar onder invloed van hogedruk de zon van Vorarlberg tot Salzburg en ook in Oost-Tirol en Karinthië zal overheersen. Er kunnen een aantal onschuldige wolkenvelden voorbij drijven. De wind draait van noord naar oost en is matig, in het oosten tijdelijk ook levendig. Na een koele start van de dag zullen de temperaturen stijgen naar maximaal 18 tot 26 graden, op 2000 meter wordt het maximaal 7 tot 14 graden.

Morgen zal de zon bijna de hele dag gaan schijnen toch begint de dag met mist dat snel verdwijnt. In de Alpen kunnen vanaf de middag wolken tot ontwikkeling komen waaruit tot de avond lokaal regen uit kan vallen met name ten westen van de Hohe Tauern. Het maximum ligt vandaag tussen de 19 en 25 graden, op 2000 meter ligt dat tussen de 9 en 15 graden.

zomersWeekend

Het weekend zal warm en overwegend zonnig verlopen waar in de ochtend mistvelden voor kunnen komen. Voor beide dagen geldt dat het niet onbewolkt en droog blijft, de kans op een lokale regen of onweersbui is aanwezig.

Desondanks voelt het nog wel zomers aan met een maximum op de zaterdag van 20 tot 26 graden, een dag later zal dat tussen de 18 en 26 graden worden.

Hoe het op zondag en na het weekend zal gaan verlopen morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

weerbericht herfst

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...