Zomers weekend met 25 graden, soms een onweersbui

Er staat een prachtig weekend op ons te wachten! April gaat zich compleet zomers gedragen met veel zon en hoge temperaturen, en wellicht later zelfs een onweersbui. Terwijl we vorig jaar nu nog diep de winter indoken…

Het warme weer hebben we te danken aan de gunstige ligging van de druksystemen, hierdoor ontstaat er een regelrechte zuidoostelijke stroming. En de lucht in de mediterrane is al aardig opgewarmd.

Overal is het morgen droog en zonnig, met de zuidoostelijke wind stijgt de temperatuur naar 20 tot 25 graden. In de klassieke föhn-dalen kan het misschien zelfs een tikje warmer worden. Al met al een zomerse dag. Wie het al aandurft kan een verkoeling in het water of een zwembad zoeken. Wel zullen de open wateren nog flink koud zijn (denkend aan 3 tot 7 graden).

Zondag verandert er nog maar weinig, het is stabiel zomerweer met nog altijd hoge temperaturen voor april. Wel neemt de bewolking in de middag wat toe, het gaat vooral om hoge sluierbewolking. In Karinthie maar ook Oost-Tirol kan het in de middag zelfs even helemaal bewolkt zijn.

Maandag maar ook dinsdag kans op een onweersbui

Het warme weer houdt aan, maar de kans op een onweersbui neemt na het weekend wel toe.

Maandag beginnen we de dag met veel zon, maar al snel zullen er stapelwolken ontstaan die in de middag zullen uitgroeien tot buien. Vooral over de hoofdkam is de kans groot op onweer. Dinsdag is een herhaling van zetten met opnieuw zonnige momenten maar ook buien. Tijdens de buien is er kans op onweer, hagel en windstoten. Tussen de buien door stijgt het kwik naar 20 tot 24 graden, ronduit groeizaam dus!

Vanaf woensdag wordt het droger en stabieler. De zon is er weel flink bij en de temperaturen lopen verder op. Dan zijn waarde’s tussen de 25 en 30 graden zeker niet onmogelijk! Kortom zwembadweer. Als we op de nog langere termijn kijken zien we dat de onzekerheid uiteindelijk weer toeneemt. Maar op 1500 meter blijft het dik boven nul, sowieso blijven we waarschijnlijk boven onze stand leven met aangename temperaturen. En dat terwijl vorig jaar april de ene sneeuwrecord na de andere werd verbroken…

Geniet van deze mooie aprilmaand!

Jeroen Elferink

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...