Zomers weekend voor de boeg

Balloncup Brixental

Ballonnen Brixental ©Roel de Jong

Zomers weekend voor de boeg, tijd om nog even te genieten. Voor hoelang? Het is inmiddels herfst en voor je het weet zijn de bergen weer wit.

Daarom nog even genieten van een heerlijke en vooral zomerse dag met maximum temperaturen tussen de 21 tot zelfs 27 graden. Toch begint de dag niet zonnig maar met mist, dit verdwijnt gelukkig snel en zal in heel Oostenrijk de zon gaan schijnen.

Er waait vandaag een licht windje uit zuidelijke richtingen. Op de 2000 meter wordt het ook lekker tussen de 13 graden op de Schneeberg en 16 graden op de Arlberg.

Zomers weekend

Morgen is het nog steeds warm en zonnig maar het wordt niet geheel wolkeloos zoals gisteren. In de ochtend is er mist maar dit zal snel verdwijnen en de zon komt er snel bij. In de loop van de dag komen er vanuit het zuidwesten wolken het land binnen die van Vorarlberg tot Oost-Tirol in de middag dikker kunnen worden. Uit de wolken kan er een individuele regen- en onweersbuien uit vallen. Aan de noordkant van de Alpen en in het oosten kunnen ’s nachts regen- en onweersbuien voorkomen. De wind zal licht tot matig zijn uit oost tot zuidwest, met af en toe een lichte föhnneiging aan de rand van de Alpen.

Het maximum zal overdag oplopen naar 20 tot 26 graden, op een hoogte van 2000 meter ligt dit rond de 15 graden.

Zomers weekend

Na het weekend

Nog steeds zomers met zon en er kan lokaal een bui vallen vooral ten oosten van het Salzburgerland, in het zuiden en westen zal de zon meer te zien zijn. Het maximum zal in het begin van de nieuwe week de 25 graden aantikken. Verder in de week daalt dit langzaam maar van koeler weer is nog geen sprake meer van een heerlijke nazomer. En mogelijk met de nodige slagen om de arm zal volgend weekend wellicht wat sneeuw kunnen gaan vallen. Hoeveel en waar de sneeuwgrens zal gaan liggen en uiteraard of dit überhaupt gaat gebeurd hierover kijken we morgen verder.

Zomers weekend

Mogelijk sneeuwval volgend weekend??? Is nog ver maar we houden het in de gaten

De groeten,

Reserveweerman Michel

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht