Zomerse activiteiten in Oostenrijk

Hallstatt

Meer bij Hallstat

Zomerse activiteiten in Oostenrijk

De zomer is in aantocht en de gebieden maken zich op voor het zomerseizoen. In dit artikel komen de overige bundeslander aan de beurt. Tirol en het Salzburgerland kun je HIER en HIER nog eens nalezen.

Het klinkt oneerbiedig om de rest van Oostenrijk in een artikel te “proppen”, maar dat is het niet. De grote steden in Oostenrijk kent men, net als de twee bekende provincies Tirol en Salzburgerland. Maar  de rest van Oostenrijk heeft ook veel te bieden in de zomer.

Zoals gezegd heeft Oostenrijk meer te bieden, zo is een citytrip naar Wenen, Bregenz, Klagenfurt of Graz (als je in de buurt bent) een optie. Ga je in het naseizoen naar Oostenrijk, dan is de Almabtrieb een aanrader. Een bijzondere traditie waarbij het vee weer op stal gaat, uitgedost met bloemen en linten. De almabtrieb wordt door heel Oostenrijk gehouden, eind september tot in oktober zal deze traditie gevierd worden.

Meer info over wanneer de almabtrieb gehouden wordt is hier te vinden.

Grüner See

Groten, mijnen en zwemmen in meren

Naast de imposante bergketens, het FANtastische uitzicht op de toppen kan men Oostenrijk ook op andere manieren bewonderen. In de bergen zijn ook een schat aan verschillende grotten en mijnen aanwezig maar ook is dit land verrijkt met vele schitterende meren waar je lekker in kunt zwemmen. Naast het zwemmen in deze meren, kan je ook een boottocht maken. We hebben er al eerder hierover geschreven, maar naast de meren in dit artikel zijn er nog veel meer.

Hier een overzicht van alle meren ingedeeld per deelstaat, en een overzicht van alle grotten en mijnen.

Voordeelkaarten

Tijdens het verblijf in Oostenrijk kun je een hoop activiteiten doen met gebruik van voordeelkaarten, ieder deelstaat heeft haar eigen voordeelkaart. Klik op de deelstaat om een overzicht te krijgen van alle voordeelkaarten per gebied in de betreffende deelstaat.

Natuurlijk is deze lijst niet compleet maar mocht je zaken hebben die je in dit artikel wil toevoegen dan horen we het graag of….schrijf er een stukje over 🙂 Wij zullen dat dan publiceren.

Overigens hebben we een zeer uitgebreide TIPSPAGINA. Benieuwd, klik dan HIER.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×