Zomerse activiteiten in Oostenrijk

Hallstatt

Meer bij Hallstat

De zomer is in aantocht en de gebieden maken zich op voor het zomerseizoen. In dit artikel komen de overige bundeslander aan de beurt. Tirol en het Salzburgerland kun je HIER en HIER nog eens nalezen.

Het klinkt oneerbiedig om de rest van Oostenrijk in een artikel te “proppen”, maar dat is het niet. De grote steden in Oostenrijk kent men, net als de twee bekende provincies Tirol en Salzburgerland. Maar  de rest van Oostenrijk heeft ook veel te bieden in de zomer.

Zoals gezegd heeft Oostenrijk meer te bieden, zo is een citytrip naar Wenen, Bregenz, Klagenfurt of Graz (als je in de buurt bent) een optie. Ga je in het naseizoen naar Oostenrijk, dan is de Almabtrieb een aanrader. Een bijzondere traditie waarbij het vee weer op stal gaat, uitgedost met bloemen en linten. De almabtrieb wordt door heel Oostenrijk gehouden, eind september tot in oktober zal deze traditie gevierd worden.

Meer info over wanneer de almabtrieb gehouden wordt is hier te vinden.

Grüner See

Groten, mijnen en zwemmen in meren

Naast de imposante bergketens, het FANtastische uitzicht op de toppen kan men Oostenrijk ook op andere manieren bewonderen. In de bergen zijn ook een schat aan verschillende grotten en mijnen aanwezig maar ook is dit land verrijkt met vele schitterende meren waar je lekker in kunt zwemmen. Naast het zwemmen in deze meren, kan je ook een boottocht maken. We hebben er al eerder hierover geschreven, maar naast de meren in dit artikel zijn er nog veel meer.

Hier een overzicht van alle meren ingedeeld per deelstaat, en een overzicht van alle grotten en mijnen.

Voordeelkaarten

Tijdens het verblijf in Oostenrijk kun je een hoop activiteiten doen met gebruik van voordeelkaarten, ieder deelstaat heeft haar eigen voordeelkaart. Klik op de deelstaat om een overzicht te krijgen van alle voordeelkaarten per gebied in de betreffende deelstaat.

Natuurlijk is deze lijst niet compleet maar mocht je zaken hebben die je in dit artikel wil toevoegen dan horen we het graag of….schrijf er een stukje over 🙂 Wij zullen dat dan publiceren.

Alpen Reizen

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht