Zomerse belevenissen in de bergen deel 1

Stubaier Gletsjer 10 aug 2020

Zomerse belevenissen in de bergen deel 1. Ook de zomer is er veel te beleven in de bergen van Tirol, hier deel 1 van in totaal 5.

Oostenrijk staat algemeen bekend als een wintersportland, onterecht in onze ogen. Het land biedt naast de wintersport veel meer voor jong en oud. De bergen in Tirol zullen ook in de zomerperiode bol staan van activiteiten, zoals het bezoeken van ijsgrotten op de gletsjer of zoek het avontuur op bij de zomer-rodelbanen en klimpaden. Kinderen ontdekken spelenderwijs de natuur in waterspeeltuinen of tijdens educatieve wandelingen.

Ook de liefhebbers van natuur, avontuur en geweldige uitzichten kunnen hun hart ophalen in de zomer ergens in Tirol, maar zeker ook in de andere Bundeslanden.

Hier een overzicht.

Erlebeniswelt Nauderix Goldwasser Nauders

Op 2.200 meter in de bossen van de Reschenpass nabij het restaurant Bergkastel ligt het erlebniswelt Goldwasser. Middelpunt van dit avonturenpark is de 690 vierkante meter grote speelvijver. Het speelpark Goldwasser laat kinderen van drie tot veertien jaar spelenderwijs de kracht van water beleven.

Op het park kunnen kinderen zich vermaken met diverse gratis toegankelijke attracties, zoals waterspelletjes, airtrampoline, goudpansysteem en slackline. Enige waarvoor betaald moet worden, is de ticket voor de lift om bij dit park te komen.

Naast dit kunnen ze zich ook vermaken op de vier mountainbikeroutes die speciaal ontworpen zijn voor kinderen en beloven actie en sportief plezier. Een van de routes is de Zirmtrail die start op 2.250 meter hoogte, een veelbewogen afdaling met een lengte ruim zes kilometer. De naam Goldwasser is gelinkt aan de vroegere mijnbouw in het gebied.

Meer informatie ga naar Erlebeniswelt Nauderix Goldwasser Nauders

Avonturenberg van Serfaus-Fiss-Ladis

In Serfaus-Fiss-Ladis zijn ook in de zomer de kleinsten de baas. Hier in het land van Murmli en Berta, de mascottes van Serfaus-Fiss-Ladis, staan plezier en avontuur op het programma. In het park kunnen zowel de kleinsten als de wat oudere kinderen zich helemaal uitleven. Zo zorgt de Fisser Flieger, Serfauser Sauser, Skyswing en Fisser Flitzer voor een ware adrenalinekick. Het Hög bij de Högsee in Serfaus is ‘the place to be’ voor alle waterratten en avonturiers. De familie achtbaan ‘Schneisenfeger’ is de absolute highlight van het park!

Naast dit is er ook een piratenpad.

Meer informatie ga naar Avonturenberg van Serfaus-Fiss-Ladis

Zirbenpark Hochzeiger

Op de Hochzeiger in het Pitztal bevindt zich één van de oudste zirbenbossen van Tirol en daar staat ook het Zirbenpark Hier kunnen de bezoekers de houtnijverheid op verschillende manieren leren kennen. Vanaf het middenstation van de Hochzeiger gondel loopt een wandelpad (1 km) langs tal van speel- en belevingstations.

Het park op 2000 meter hoogte combineert leuke kennis met feitjes met plezier en actie voor het hele gezin. Zo loopt er van het middenstation een kilometer lange wandeling waar jong en oud veel kunnen leren over deze belangrijke boom.

Naast dit zijn staan er diverse speel-, avontuur- en ontdekkingsstations te wachten op de wandelaar. Het hoogtepunt van dit alles is de twaalf meter hoge stenen dennen- en kegel-avonturentoren, dat zeker voor de kleine bezoekers erg leuk is, dankzij de 16 meter lange, spiraalvormige glijbaan. Naast dit biedt het park ook de waterspeeltuin ‘ZirbenWasser’, de 5,5 kilometer lange karrenroute ‘ZirbenCart’ van het Sechszeiger bergstation naar het middenstation, de “Hochzeiger Downhill Biketrails”. De start is op 2.500 meter, bij het ‘ZirbenNest’ en de ‘ZirbenKugelbahn’.

Wil je meer ontspanning, dan kan je vanaf boven genieten van het fantastische verre uitzicht op de bergwereld van het Pitztal. Nieuw vanaf afgelopen zomer: XXL-dennenballenbaan, dennenmotoriekparcours en dennenboomhut.

Meer informatie ga naar Zirbenpark Hochzeiger

Uitzichtberg Nordkette Innsbruck

Lopend door Innsbruck de hoofdstad van Tirol kun je het niet missen, de scheidingslijn tussen de stad en de machtige Innsbruckse Nordkette. Vanuit het centrum van Innsbruck reis je binnen 20  minuten met de Nordkettenbahnen naar het hoogalpine terrein. De favoriete plek voor veel inwoners van Innsbruck  is gemakkelijk en snel te bereiken.

Het is een geweldige plek of het nu gaat om wandelen, skiën, klimmen of gewoon van het uitzicht genieten.

Meer informatie ga naar Uitzichtberg Nordkette Innsbruck

Stubaier gletsjer in de zomer

Een leuke uitstap naar Top of Tyrol of te wel de Stubaier Gletsjer is zeker de moeite waard. Bezoek de fascinerende ijsgrot en gletsjer bij Daunferner en kom alles te weten over de Stubaier gletsjer. Leer de geheimen van het “eeuwige ijs” in de ijsgrot bij Eisgrat en geniet van een indrukwekkend uitzicht van het gebied op het 360-graden-panorama-platform ‘Top of Tyrol’.

Ook de kleintjes kunnen zich vermaken met een kabelbaan, draaimolen, klimrekken en schommels op 2.900 meter.

Meer informatie ga naar Stubaier gletsjer in de zomer

Voor meer activiteiten en dergelijke in Tirol maar ook andere delen van Oostenrijk, bezoek  onze tips pagina.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×