Zomerse belevenissen in de bergen deel 4

Zomerse belevenissen in de bergen deel 4

Ellmau Ellmi’s ZauberWelt

Zomerse belevenissen in de bergen deel 4.

Ook in de zomer is er veel te beleven in de bergen van Tirol, hier deel 4 van in totaal 5 delen.

Oostenrijk staat algemeen bekend als een wintersportland, onterecht in onze ogen. Het land biedt naast de wintersport veel meer voor jong en oud. De bergen in Tirol zullen ook in de zomerperiode bol staan van activiteiten, zoals het bezoeken van ijsgrotten op de gletsjer of zoek het avontuur op bij de zomer-rodelbanen en klimpaden. Kinderen ontdekken spelenderwijs de natuur in waterspeeltuinen of tijdens educatieve wandelingen.

Ook de liefhebbers van natuur, avontuur en geweldige uitzichten kunnen hun hart ophalen in de zomer ergens in Tirol, maar zeker ook in de andere Bundeslanden.

Hier een overzicht.

Avonturenpark KaiserWelt Scheffau

Rond de Wilden Kaiser, in de winter bekend als SkiWelt, is veel te doen. Alle dorpen in dit gebied bieden de bezoekers iets speciaals. Zo ook in Scheffau am Wilden Kaiser waar hoog in de Tiroler bergen zich een waar speelparadijs bevindt.

Hier openen de kasteelpoorten van het Kaiserwalds een unieke beleveniswereld voor kinderen waar ze kunnen spelen, klimmen, plezier maken en avonturen beleven.

Eenmaal uit de gondel op 1.650 meter hoogte vermaken kinderen zich in de speeltuin met grote trampolines, schommels en slacklines. Maar er is nog veel meer te ontdekken achter de houten kasteeldeuren. Daar ligt het Kaiserwald met slingerende paden, boomhutten, klimwand op de kasteelmuur, een speelparcours en verschillende klim- en speeltoestellen. In de knutselkamer kunnen kleintjes onder begeleiding zich creatief uitleven.

Naast dit alles zijn vele wandelpaden zoals het panoramische pad op de Hartkaiser Ellmau, de Kaiserrundweg en de Murmelrundweg. De route naar het berghotel Jochstubn direct aan de oevers van het meer is ook de moeite waard. Hier heeft u prachtig uitzicht op de Wilder Kaiser.

Meer informatie ga naar Avonturenpark KaiserWelt Scheffau

Ellmi’s Zauberwelt Ellmau

Een ander magische plek ligt in Ellmau. Hier wordt van mei tot en met oktober de top van de Hartkaiser omgetoverd tot een magische plek met kabouters, bosgeesten en de magische kikker “Ellmi”. Voor kinderen is er van alles te spelen en te ontdekken – de ideale bestemming voor een gezinsuitstapje.

Via de Hartkaiserbahn wordt je naar de top gebracht waar een 4.000 vierkante meter grote Magische Wereld met een mini-klimpark, speeltuin, uitkijktoren, een betoverende alpenweide en het Klabauterschiff bevind.

Natuurlijk kun je ook prachtige wandelingen maken rond de Hartkaiser en genieten van het eersteklas uitzicht, vooral op de Wilder Kaiser. De panoramische rondwandeling is ideaal voor het hele gezin.

Zie hier ons verslag.

Meer informatie ga naar Ellmi’s Zauberwelt Ellmau

Silvrettabahn Ischgl

Vanuit Ischgl brengt de Silvrettabahn je snel en veilig naar boven. Eenmaal op de Idalpe zijn er diverse activiteiten te vinden zoals met 85 km/u naar beneden zoeven over de tokkelbaan, waar de 50 meter diepe Kitzlochkloof voor korte schrikmomenten zorgt.

De Idalpe is ook het begin van prachtige wandelingen bijvoorbeeld langs het voormalige smokkelaarspad. Het avonturenpark Vider Truja biedt een natte belevenis.

Een gevarieerd waterlandschap met een avonturenpad laat gasten het element van dichtbij beleven, wat (niet alleen) voor kinderen erg leuk is. Er zijn opfrisstations voor alle avonturiers.

Meer informatie ga naar Silvrettabahn Ischgl

Jakobskruis in het Pillerseetal

Het grootste toegankelijke kruis ter wereld staat op de Buchensteinwand de mooiste panoramaberg in het PillerseeTal. We hebben het over het Jakobskreuz, een ca. 30 meter hoge onmiskenbaar architectonisch statement voor bezoekers van het Pillerseetal. Het biedt een schitterend uitzicht over deze vakantieregio.

De toppen van de Loferer en Leoganger Steinberge bergen en tal van andere bergen zoals de Wildseeloder, de Spielberg of de Kitzbüheler Horn zijn binnen handbereik. In de vier armen van het kruis bevinden zich verwarmde kijk- en tentoonstellingsruimtes die ook gehuurd kunnen worden voor seminars of bruiloften. Op de daken bevinden zich nog vier uitkijkplatforms, die ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers via een lift.

Meer informatie ga naar Jakobskruis in het Pillerseetal

Timoks Wilde Welt Fieberbrunn

De Wildseeloder in Fieberbrunn is de lokale berg en in de winter een freeride walhalla. Maar ook de zomer biedt deze berg veel plezier en veel ervaringen voor jong en oud. Van het bosklimparcours tot het eerste digitale alpine wandelpad in Europa en de Alpine Coaster – het aanbod is buitengewoon veelzijdig.

Het begint al bij het middenstation Streuböden hier bevindt zich Timoks Wilde Welt. Dit is de plek voor avonturiers, kleine ontdekkingsreizigers, natuurliefhebbers en sportfanaten. Hier bevindt zich een kleine klimpark met zes grote granietblokken en een bosklimroute dat dankzij het lage touwenparcous met meer dan 30 stations uitermate geschikt is voor kinderen.

Bij het bergrestaurant Wildalpgatterl heb je op het hoger gelegen uitkijkplatform een geweldig uitzicht over het berglandschap waar vaak damherten gespot worden.

Bij het bergstation op de Lärchfilzkogel begint Europa’s eerste digitale alpine rondwandelroute ‘Museum Goes Wild’, die door de alpenweiden van de Wildalm loopt. Vanaf de Wildalm wandel je zo verder naar de Wildseelodersee, die wordt beschouwd als een van de mooiste bergmeren van de Alpen. Het Wildseeloderhaus direct aan het meer biedt een welkome plek om te stoppen en te overnachten. Vanaf daar is het niet ver meer naar de top van de Wildseeloder op 2.117 meter hoogte.

Meer informatie ga naar Timoks Wilde Welt

Klik hier voor deel 1, deel 2 en deel 3

Voor meer activiteiten en dergelijke in Tirol maar ook andere Bundeslanden van Oostenrijk, bezoek onze tips pagina.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×