Zomerse condities met hoge temperaturen


Zomerse condities met hoge temperaturen

April gaat net zo eindigen als het begon; zomers! De komende dagen is stabiel warm en zonnig zomerweer duidelijk aanzet.

Na veel wolkenvelden op zondag is deze maandag de lucht weer fraai blauw in Oostenrijk. Daarbij voert de zuidenwind flink warme lucht aan. Rond het middaguur ligt het kwik in de meeste dalen al boven 20 graden. Uiteindelijk loopt het kwik op naar 24 tot 27 graden. Naast volop ruimte voor de zon, ontstaan verspreid ook enkele onschuldige stapelwolken. Het blijft overal droog en de zon blijft de boventoon voeren.

Morgen wordt het nog wat warmer, met opnieuw veel zon kan het tijdens de middag zomers warm worden. Namelijk 25 tot 29 graden, daarmee sluit de laatste dag van april in stijl af. Want eerder deze maand was het vergelijkbaar warm. Naast zon ontstaan een paar stapelwolken en trekken ook sluierwolken over.

Woensdag neemt de bewolking geleidelijk toe en stijgt in de westhelft de kans opeen regen- of onweersbui. Elders blijft het vrij zonnig en opnieuw worden temperaturen tussen 25 en 29 graden verwacht.

Vanaf donderdag stijgt dagelijks de kans op enkele regen- en onweersbuien. De opbouw van de atmosfeer wordt iets onstabieler. Maar het blijft vrij warm lenteweer.

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×