Zomerse Paasdagen

Het kan u haast niet ontgaan zijn, de Paasdagen verlopen dit jaar zowat zomers.
Vandaag beginnen we de dag met veel zonneschijn. En de gehele dag blijft het flink zonnig. Met maar weinig wind stijgt de temperatuur naar 19 tot 25 graden, op 2000 meter is het rond de 10 graden. Niets staat de zon in de weg, hoogstens een paar vriendelijke stapelwolkjes.

Morgen, 1e Paasdag, is het nog warmer. Aan het weerbeeld verandert maar weinig. De temperatuur stijgt naar 20 tot 26 graden, de hoogste waarde´s in oa het Inntal en Wenen. Ook hoog in de bergen is het warm, de vorstgrens stijgt tot over de 3000 meter.

Maandag, 2e Paasdag, is het opnieuw warm en zonnig. Er komt aan de noordkant een föhn te staan, hier ook de hoogste temperaturen. Lokaal kan de föhn in de bergen stormachtig verlopen. Verder is het een kopie van de voorgaande dagen met veel zon.

Na de Paasdagen blijft het uitgesproken warm, maar de atmosfeer wordt wat turbulenter.
Een lagedrukgebied trekt dwars door de blokkade heen richting Spanje. Hierdoor komt er in Oostenrijk een felle föhn te staan aan de noordkant. Met veel zon wordt het nog dagelijks 20 tot 25 graden. De föhn houdt tot en met donderdag aan. Aan de zuidkant blijft het ook prachtig, alleen dinsdag vallen hier regenbuien.

Donderdagmiddag komt het lagedrukgebied te dichtbij en wordt de warmte verjaagd door felle onweersbuien. Vrijdag is het dan regenachtig en een stik frisser.

Jeroen Elferink

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...