Zomerse temperaturen en veel zon

Het blijft nog even mooi nazomerweer!

Zomerse temperaturen en veel zon
Het prachtige nazomerweer in Oostenrijk lijkt voorlopig nog aan te houden. Dagelijks schijnt de zon uitbundig en stijgt de temperatuur naar zomerse waarden. Het is bijna oktober, wat deze warme periode des te opmerkelijker maakt.

Vanmorgen begint de dag hier en daar met mist of lage bewolking, maar boven ons straalt de zon volop. Wel drijven er velden met hoge sluierbewolking voorbij, maar de zon weet hier moeiteloos doorheen te schijnen. In de loop van de middag lijkt de sluierbewolking vaker op te lossen en kleurt de lucht aanzienlijk blauwer. Met slechts weinig wind uit zuidelijke richting kunnen we genieten van temperaturen tussen de 24 en 27 graden, opnieuw zeer zomers te noemen. Zelfs in de hogere berggebieden blijft het warm, met de vorstgrens die zich boven de Grossglockner bevindt. Dit is eind september toch wel een zeldzaam verschijnsel.

Vanavond blijft het helder, zowel in de dalen als in de bergen, waar het warm blijft. Omdat er maar weinig wind in de dalen staat, kan het hier flink afkoelen, soms zelfs tot ver onder de 10 graden.

Morgen blijft het prachtige nazomerweer aanhouden, bovendien kunnen we opnieuw zomerse temperaturen verwachten. Bovendien wordt de lucht droger en helderder. Na een frisse ochtend stijgt de temperatuur naar waarden tussen de 24 en 27 graden, lokaal kan het zelfs oplopen tot 28 graden.

Op zaterdag zullen de restanten van een storing zich over Oostenrijk verplaatsen. Dit zal resulteren in meer bewolking en met name in het oosten kan er regelmatig wat regen of een bui vallen. In de regio’s Karinthië, Tirol en Vorarlberg blijft het daarentegen lange tijd droog en schijnt soms de zon. Met temperaturen variërend tussen de 19 en 25 graden is het absoluut niet koud.


Vanaf zondag, wanneer oktober zijn intrede doet, keren de zomerse temperaturen weer terug. Opnieuw staat er zonnig weer op het programma, waarbij de middagtemperaturen zich tussen de 23 en 26 graden zullen bevinden. Een significante weersverandering lijkt pas op z’n vroegst medio komende week mogelijk.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...