Morgen zomerse temperaturen in Tirol

Gistermiddag scheen het (oranje)zonnetje al in Innsbruck

Morgen zomerse temperaturen in Tirol

Vandaag en morgen is er veel ruimte voor de zon in vooral het westen van Oostenrijk. Daarbij is het vrij warm met morgen zelfs zomerse temperaturen in Tirol!

Vanmorgen zien we een duidelijke tweedeling in Oostenrijk, alles ten westen van het Salzburgerland en Karinthië heeft te maken met veel zonneschijn. Lokaal komt nog wat mist of nevel in de dalen voor, maar deze lost vrij snel op. De rest van de dag blijft de zon hier uitbundig schijnen met aangename lentetemperaturen, uiteindelijk wordt het hier 19 tot 23 graden. Maar in het oosten komen wolkenvelden voor die maar moeizaam oplossen. Onder het wolkendek zullen ook stapelwolken ontstaan die vervolgens weer tegen een inversie uitsmeren. Daarbij stijgt de temperatuur naar 15 tot 17 graden, niet slecht voor eind april maar ook niet warm.

Morgen schijnt op meer plaatsen de zon flink, al zullen er in het oosten opnieuw enkele stapelwolken ontstaan. Maar dit keer blijft het bij vriendelijke ‘mooi weer’ wolken. Daarbij gaat de temperatuur flink de lift in, in Tirol en Vorarlberg zien we morgenmiddag zomerse temperaturen van 25 graden. Ook elders is het warm voor eind april met ruim 20 graden. Echter smeer je wel goed in, de zon is flink krachtig met een UV index die lokaal de 9 gaat aantikken.

Zaterdag volgt vanuit het westen een weeromslag als een storing dichterbij komt. De ochtend start op veel plaatsen nog zonnig en vriendelijk. Maar in de loop van de dag ontstaan in het westen stapelwolken die snel zullen uitgroeien tot buien. Deze buien, soms met onweer, trekken langzaam oostwaarts. Hier blijft het dan ook tot de avond droog, en met ruimte voor de zon kan het voor de buien nog 18 tot 22 graden worden!

Vanaf zondag is het overal koel met veel bewolking en soms een bui. Zicht op een lange periode met stabiel zonnig weer is er op dit moment nog niet.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...