Opnieuw zomerse temperaturen in de verwachting

Opnieuw zomerse temperaturen in de verwachting

Het geluk kan dit najaar niet op voor de mooi weer liefhebbers. Een nieuw hogedrukgebied zorgt voor alweer stabiele en zonnige condities, ook gaat de temperatuur flink de lift in! Komend weekend kunnen we zelfs weer zomerse temperaturen van 25 graden verwachten.

Vanmorgen hebben we nog te maken met wat mist of nevel vanuit de nacht. Dit lost in de meeste dalen snel op, waarna de zon overal uitbundig schijnt. Tegelijkertijd trekken wel vanmiddag steeds meer velden met hoge bewolking over de westelijke helft. Vooral het tweede deel van de middag kan de zon het soms wat moeilijker krijgen. Desondanks weet het kwik nog aardig op te lopen, de maximumtemperatuur komt uit tussen 20 en 23 graden.

Morgen krijgt de zon flink meer ruimte dan vandaag. Ook staat er minder wind en stijgt het kwik na een frisse ochtend hard. Het wordt maximaal 21 tot 24 graden.

Het weekend brengt volop nazomerweer naar Oostenrijk. De mooi weer liefhebbers kunnen hun geluk niet op, want we verwachten zomerse temperaturen. Zo kan het op beide weekenddagen 25 graden worden in de lagere dalen. Ook op hoogte is het ronduit mild, de vorstgrens ligt boven 3500 meter.

Na het weekend neemt de onzekerheid toe, maar de kans op hogedrukinvloed met veel zon blijft. Wat onzekerder wordt zijn de temperatuur en mistkansen.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...