Zomerse temperaturen zijn nu aan de beurt!

kleine kinderen in de alpenweide

Iedereen wordt blij van zomerse temepraturen toch

Zomerse temperaturen zijn nu aan de beurt!

Zondag wordt het warm en we zullen de zon te zien krijgen. Enkele mistvelden zullen snel verdwijnen, in de ochtend komen er slechts enkele wolken voor de zon. Ook na de middag is het nog af en toe zonnig, vooral in de oostelijke helft. In de loop van de dag blijven de wolken echter groeien en worden steeds groter. Dat betekent dat er enkele hitteonweersbuien zullen uitbreken. Dit zal voornamelijk in  Stiermarken en Karinthië voorkomen. De temperaturen lopen van 20 tot 28 graden. Het warmst wordt het in het Inntal tot aan het Innviertel. Op een hoogte van 2000 meter is het 9 tot 14 graden van oost naar west.

Maandag houd het zomerse warme en zonnige weer aan. De zon schijnt vele uren in het hele land, ochtendmist za look nu weer snel verdwijnen. Ook komen er sluierwolken voor en later in de middag  vormen zich grotere stapelwolken en komt er hier en daar een onweersbui uit, voornamelijk in de bergen. De maximum temperatuur gaat uitkomen tussen de 21 tot 28 graden, op 2000 meter hoogte 10 tot 15 graden. Er waait een lichte tot matige wind.

Zomerse temperaturen dus en de trend komende week neigt naar zon en een onweersbui en voor details daar gaan we morgen weer naar kijken.

Weerbericht 20 mei 2023

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...