Zomerse temperaturen zijn onderweg

Nog even geduld, maar spoedig oogt het Oostenrijks landschap weer zo!

Zomerse temperaturen onderweg
Na 48 uur met bijna nonstop regen op veel plaatsen in Oostenrijk, is het ook vandaag soms flink nat. Maar het is nog even volhouden, beter weer is echt onderweg!

Vanmorgen overheerst bewolking en valt uit de bewolking net als de voorgaande dagen regen. De meest actieve regenzones vinden we in Vorarlberg en Tirol. In de loop van de ochtend wordt het hier iets droger, maar ontstaan juist in het zuiden zoals Karinthië nieuwe buien. Hier kan ook onweer op voorkomen. De zon is op de meeste plaatsen toch wel de grote afwezige en daarbij trekt in de loop van de dag een fris noordenwindje aan. Het wordt, mits het droog is, 15 tot 20 graden. Maar in de regen is het niet warmer dan 15 graden.

Vanavond volgen ook elders weer in Oostenrijk buien en de nacht verloopt vrij nat.

Morgen start ook weer bewolkt en regenachtig aan de grens met Duitsland. Elders is het eerst nog droog, maar al snel volgen nieuwe regenbuien. Ook nu is er niet veel ruimte voor de zon. Bij maximaal 14 tot 18 graden en een matige noordenwind is het zelfs wat frisser.

Dinsdag volgt toch langzaam aan ander weer. De ochtend verloopt droog met ruimte voor de zon, tijdens de middag ontstaan stapelwolken. Het wordt maximaal 20 tot 24 graden, een heel stuk milder! Tijdens de namiddag groeien stapelwolken in de berggebieden uit tot enkele regen- en onweersbuien.


Woensdag start zonnig en droog, in de loop van de dag ontstaan opnieuw stapelwolken. Ook nu is een enkele onweersbui tijdens de namiddag mogelijk. Maar op veel plaatsen blijft het droog! Het wordt zomers warm met temperaturen ’s middags tussen 23 en 26 graden.

Ook donderdag en vrijdag verlopen met zomerse temperaturen, na zonnige ochtenden stijgt het kwik vaak naar waarden rond 25 graden. Vanaf de tweede middaghelft is telkens kans op onweer.

Jeroen Elferink

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×