Zomerse week voor de boeg

Zomerse week voor de boeg. We trappen af met geweldige Jacobsladders boven Zell am See gisteren. Dat is ook wel het meest spectaculaire wat ik heb kunnen ontdekken. Het is namelijk saai voor een weerman want het is hogedrukweer wat de toon aangeeft de komende week. De bewolking verdwijnt en we koersen richting de 30°c. De zomer komt gewoon keihard terug en de herfst is in geen velden of wegen te bekennen. Het is natuurlijk ook nog zomer, astronomisch gezien, maar de meteorologische herfst is reeds vanaf 1 september op de kalender aanwezig.

Vandaag begint hier en daar wat nevelig maar de zon komt snel door de wolken heen geprikt. In de middag kan er nog wel een stapelwolk ontstaan en er is een mogelijkheid dat het hier en daar tot een bui komt. Een klap onweer is dan ook niet uitgesloten. De temperatuur ligt tussen de 22°c en 28°c en de wind houdt zich koest.

Morgen begint ook weer met wat mist of nevel maar dat lost snel op. De zon komt fel tevoorschijn en de temperatuur doet er een streepje bij. De maxima liggen tussen 23°c en 30°c. De wind is zwak uit het oosten. In de middag is er dan weer kans op een stapelwolk maar ik denk niet dat het tot druppels komt. De stapelwolken verdwijnen weer in de namiddag omdat de voeding verdwijnt zodra de zon lager komt te staan.

Maandag is eigenlijk “copy- paste” van zondag en dinsdag is “copy paste” van maandag. Het blijft zonnig, het blijft warm, de nachten zijn vrij koel en als er bewolking is dan is dat niet meer dan wat hoge wolkenflarden. Het is wellicht een beetje saai in Europa deze dagen,  niet in andere delen van de wereld, maar ik kan er niks anders van maken.

Fijn weekend

Ronaldo

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht