Zomerse Zondag maar blijft dit zo?

kleine kinderen in de alpenweide

Zomerse Zondag maar blijft dit zo?

De afgelopen weken is het prima zomerweer geweest qua temperatuur. Natuurlijk is er ook het nodige ongemak geweest. Lees ons bericht met beelden maar eens terug van de hagel die naar beneden is gevallen in Karinthie. Ook op andere plaatsen is er wel eens een woilkbreuk geweest en een modderstroom is ook weer voorbij gekomen. Niet dat wij daar luchtig overdoen maar het komt zo nu en dan zeker voor in de alpen en dat heeft het in het verleden ook gedaan. Maar de grote vraag is hoe gaat het er komende week uitzien?

Zondag is het echt zwembadweer (een bergmeer kan natuurlijk ook) De zon komt al in de vroege ochtend tevoorschijn. De eerste uren is er slechts enkele bewolking en mogelijk een regenbui, bijvoorbeeld in Tirol, Salzburg en Opper-Oostenrijk. Daarna zullen er overal enkele zonnige uren zijn. In de middag ontwikkelen zich enkele grotere stapelwolken en geïsoleerde regen- en onweersbuien langs en ten zuiden van de Alpenhoofdkam. De temperaturen lopen op van 27 tot 33 graden. Op 2000 meter hoogte is het  14 tot 18 graden. De wind is meestal zwak tot matig, in de bergen staat er soms een stevige noordwesten wind.

Maandag wordt het wat wisselvalliger. In het oosten en zuiden van Oostenrijk schijnt de zon nog lang sterker nog het wordt hier heet met 26 tot 34 graden. Van Vorarlberg tot Opper-Oostenrijk komen er in de ochtend regen- en onweerswolken opzetten. Maximaal wordt het 20 tot 26 graden. Op 2000 meter hoogte 11 tot 17 graden. In de middag komen er vaker regen- en onweersbuien vor in de bergen. Kans op onweer is er zeker. De wind waait deels stevig uit het westen.

Dinsdag is het aanvankelijk overwegend bewolkt en het kan komen tot zware regenval, af en toe met onweer. Naar mate de dag vordert komen er steeds minder buien voor. Ook komt de zon er dan weer bij. Er waait een stevige wind uit west tot noord en in de middag wordt het 19 tot 27 graden.

Op woensdag is het wisselvallig met zon, bewolking en enkele buien, vooral in de Alpen en Neder-Oostenrijk. Matige tot krachtige noordwestenwind, soms krachtig in het oosten. maxima tussen 19 en 27, in het zuidoosten tot 30 graden.

Hoe het verder gaat? Morgen om 8 uur staat er weer een nieuw weerbericht.

Weer Oostenrijk 2 juli 2022

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...