Zomerweer keert morgen terug!

Kitzbühel Schwarzsee Wilderkaiser Topfoto

Zomerweer keert morgen terug

De hitte is verdreven en gisteren was het op veel plaatsen langere tijd aangenaam weer, maar tijdens de namiddag volgde buien. Ook vandaag is er veel bewolking, maar de zomer keert terug!

Vandaag komt veel bewolking voor, en met name tijdens de ochtend valt verspreid wat regen of een bui. In de loop van de dag wordt het overal droog en uiteindelijk komt de zon er mondjesmaat bij. De middag eindigt uiteindelijk toch vrij zonnig in vooral brede Alpendalen en het laagland. Rondom de hoofdkam blijft de bewolking een stuk hardnekkiger. Het wordt in een groot deel van het land 18 tot 23 graden, in het uiterste oosten is het warmer.

Vanavond lossen de laatste wolkenvelden op en de nacht verloopt helder. Met weinig wind kan gemakkelijk hochnebel ontstaan.

Morgen start zonnig en eventuele nevel lost snel op. Het blijft lang zonnig, maar in Tirol en Salzburg komen ook wolkenvelden voor. Hier kan de zon soms wat langer schuil gaan. Het blijft droog en het wordt echt weer zomer met 25 tot 28 graden. Met zon ideaal weer voor het zwembad.

Dinsdag begint ook zonnig, maar al snel ontstaan stapelwolken. De middag verloopt in Vorarlberg en Tirol, als ook westelijk Karinthië, toenemend buiig. Hierbij is ook weer onweer mogelijk. Daarbij trekken de buien van oost naar west, wat over het algemeen vrij ongebruikelijk is voor onweersbuien in Oostenrijk. Elders blijft het nog droog en vrij zonnig; het wordt 24 tot 29 graden.

Woensdag ontstaan overal buien met onweer. Het is bij 23 tot 28 graden drukkend warm.

Jeroen Elferink

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×