Zomerweer op komst!

Zomerweer op komst!

De temperatuur gaat de komende dagen flink de lift in, er is zelfs een aantal dagen echt zomerweer op komst!

Vandaag is van zomerweer nog geen sprake, de dag begint nog droog maar bewolkt. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker en volgt af en toe wat regen vanuit het westen. Sneeuw valt enkel pas vanaf 1900 meter, en in de dalen wordt het maximaal 13 tot 18 graden.

Morgen is het weerbeeld al langere tijd vriendelijk, zo schijnt geregeld de zon. Maar in de loop van de dag volgt ook dikkere bewolking en aan de grens met Duitsland volgen een aantal buien. Tot die tijd loopt de temperatuur op naar 17 tot 20 graden.

Vrijdag draait de wind naar het zuiden en begint de periode met bijzonder warm weer, het lijkt vanaf vrijdag wel alsof we met zomerweer te maken gaan krijgen. De zon schijnt flink en de temperatuur loopt op naar 20 tot 24 graden. Enkel wat hoge sluierwolken zorgen ervoor dat de lucht niet altijd strakblauw is.

Tijdens het weekend is het op en top zomerweer, in de dalen stijgt het kwik naar 24 tot 28 graden. Dat zijn temperaturen die in juni of juli niet zouden misstaan. Waarschijnlijk worden ook diverse records verbroken. Ook na het weekend blijft het uitzonderlijk warm zomerweer in april. Zo gaat 2024 al langzaam een gooi doen naar het warmste jaar ooit…

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×