Zon en 20 graden, maar winter maakt comeback!

Gisteren was het boven 1700 meter al volop winter!

Zon en 20 graden, maar winter maakt comeback!

Gisteren was het boven 1700 meter genieten van verse sneeuw zoals in de Zillertal Arena. Het was rustig op de pistes en samen met poedersneeuw waren de condities top! Maar vandaag is het overal weer volop lente. ‘Gelukkig’ maakt de winter eind deze week nog een comeback.

Vandaag zorgt een hogedrukgebied voor prachtig lenteweer. Na een ochtend met nog frisse temperaturen en harde skipistes, stijgt de temperatuur snel. In de dalen stijgt het kwik naar 16 tot 21 graden, op 1500 meter wordt het maximaal 8 tot 10 graden. Hierdoor zullen de skipistes tot hoog op de berg snel pappig worden. Verder is de lucht een groot deel van de dag strakblauw, maar aan het eind van de dag verschijnen wel enkele dunne sluierwolken.


Morgen is het weer compleet ander weer, het is bewolkt en in de loop van de ochtend volgt opnieuw regen. Als eerste in Vorarlberg en Tirol, tijdens de middag is overal regen mogelijk. De sneeuwvalgrens ligt rond een hoge 1900 meter. De neerslag houdt ook de hele avond nog aan.

Vrijdag is het in westelijk Oostenrijk weer lenteachtig met volop ruimte voor de zon. Echter strakblauw is de lucht niet, er trekken hier ook velden met sluierbewolking over. Vanaf het Tiroler Unterland oostwaarts is de bewolking wat hardnekkiger en in Stiermarken kan zelfs nog een spatje vallen. Het wordt maximaal 15 tot 20 graden.


Ook zaterdag start zonnig en lenteachtig, maar tijdens de middag raakt het bewolkt. Uiteindelijk volgt regen en sneeuwval, waarbij de sneeuwvalgrens tijdens de nacht naar zondag daalt naar 1000 meter of lager.

Zondag maakt de winter een complete comeback, tijdens de ochtend valt soms sneeuw tot in de dalen. Overdag is het vaker droog met de zon erbij, op 1500 meter is het overdag -5 graden!

Jeroen Elferink

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×