Zon en onweersbuien maar warm in Oostenrijk

St Johann in Tirol Hornpark

Zon en onweersbuien maar warm in Oostenrijk, zo kan je de komende dagen omschrijven. Het is zomer maar af en toe met een nat randje.

Het zal aanvoelen, zeker als de zon erbij komt, als zomer zo ook vandaag waar over het algemeen de zon overheerst. Maar droog zal het niet blijven ondanks dat de dag overwegend mooi en zonnig begint. Toch zullen in de eerste uren enkele buien vallen wat een restant is van de onweersbuien van de afgelopen nacht. De zon zal in de loop van de dag meer en meer plaats gaan maken voor bewolking waaruit enkele onweersbuien uit zullen vallen. In een strook van Arlberg tot de Karnische Alpen kunnen er enkele zware onweersbuien gaan vallen.

Neerslag din 15 uur

Er waait een levendige tot krachtige wind uit zuid tot zuidwest waardoor de temperaturen zullen stijgen tot 23 à 31 graden, de hoogste temperaturen in Burgenland. Op 2000 meter zal het 13 tot 17 graden worden.

Morgen is de week al weer doormidden en zal het bijna een kopie worden van de dag ervoor. In de ochtend wolken, buien en onweersbuien in het noorden en het zuidwesten, In de namiddag zware (onweers)buien in het oosten maar in het zuiden en zuidoosten zal het echter droog blijven. Er waait een zwakke wind vanuit het zuiden waardoor de temperatuur oploopt tot 21 à 34 graden. Op 2000 meter ligt de maximum tussen de 11 en 18 graden.

neerslag woe 15 uurVerdere trend

Richting het weekend wordt het niet veel beter al is donderdag de mooiste dag van de week. Het zal overwegend droog blijven met in de middag een lokale onweersbui. Door de zwakke wind uit het westen zal het maximaal 25 tot 31 graden worden.

Vrijdag overwegend warm en zonnig met name in het oosten en zuidoosten maar geleidelijk trekken buien en onweersbuien het land vanuit het westen binnen. Het maximum ligt vandaag tussen de 27 tot 34 graden met een wind vanuit het zuiden draaiend naar het westen. In de avond en nacht trekt een koufront Oostenrijk binnen dit gaat gepaard met zware regen- en onweersbuien.

neerslag vrijdag

Neerslag aankomende vrijdag.

Hoe het allemaal verloopt morgen meer in ons weerbericht.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht