Zon maakt overuren

Westendorf Zonsondergang

Zon maakt overuren!

Eigenlijk is de verwachting sinds gisteren amper veranderd. Vandaag en de komende dagen schijnt de zon flink in Oostenrijk. Daarbij zijn de nachten erg koud.

Vanmorgen starten we in sommige dalen wel met mist en hochnebel en temperaturen die ‘knackig’ koud zijn, lokaal is het -15 tot -18 deze ochtend. Brrr… In de loop van de ochtend lost in de meeste dalen de mist en nevel op, en zo niet pak dan de gondel naar boven. Want eenmaal boven schijnt de zon wel flink. De lucht is strakblauw en met maar weinig wind kan het na een koude ochtend best aangenaam voelen. Samen met rustige pistes zal het vast genieten worden in de bergen. Op 1500 meter vriest het 7 graden overdag.

Ook komende nacht brengt weer zeer lage minimumtemperaturen. Opnieuw gaat het op veel plaatsen streng vriezen.

De komende dagen houden we dit weerbeeld met overdag veel ruimte voor de zon maar wel zeer koude nachten. Telkens zullen er dalen of regio’s zijn waar in de ochtend mist en hochnebel hangt, maar onthoud dat in de bergen altijd de zon schijnt.

Vanaf dinsdag krijgt het er alle schijn van dat er iets gaat veranderen in het stromingspatroon. We krijgen te maken met een aantal dagen die kans maken op een serieuze laag sneeuw voor de noordkant. Eindelijk!

Ook de pluim oogt hoopvol met rondom de donderdag en vrijdag kansen op een mini sneeuwdumpje aan de noordkant. In ieder geval verliezen we het zeer koude winterweer en krijgen we aan de noordkant sneeuwval voor terug. Gunstiger kan niet want er mag echt wel wat sneeuw vallen aan de noordkant.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...