Zon met een natte afloop dit weekend

Gisteren was het een mooie dag, in het grootste deel van Oostenrijk was het volop zon met een aangenaam temperatuurtje. Hoewel het nog geen echte zomerse omstandigheden waren, was het wel een fijn cadeautje na die zware regenval van afgelopen week. Af en toe waren er wel wat wolkjes aan de lucht. Iets anders interessants is de hoeveelheid sneeuw die nog op de berg ligt. Het bewijst misschien wel hoe sneeuwrijk afgelopen winter was. Bovenstaande foto uit Leogang laat de mooie contrasten zien tussen het groene dal en de witte toppen. Wat mij betreft zijn dit toch altijd wel de mooiste plaatjes. Overigens gaan komende week met Hemelvaart al veel gebieden open voor het zomerseizoen. Een kleine sneeuwwandeling gaat misschien nog mogelijk worden, maar dat hangt helaas wel af van de hoeveelheid regen die er aan zit te komen.

Allereerst het weer voor vandaag. De dag begint met overal zon, maar langzaam zullen wat wolken binnentrekken. Na het middaguur wordt de bewolking in het westen wat dichter. Later op de middag trekt er vanuit het westen regen over. Lokaal kan het zelfs onweren. Vooral Vorarlberg en Tirol zullen hier last van krijgen. De wind is zwak en het kan maximaal 25 graden worden.

Zondag blijft het veelal bewolkt. ’s Ochtends kan het nog hier en daar een beetje regenen. Overdag is het droog en bewolkt en op sommige plekken breekt de zon door. Aan het einde van de dag zal het op verschillende plaatsen gaan regen met lokaal onweer. In het zuiden en zuidoosten van Oostenrijk zal het droog blijven. Het kan tussen de 19 en 26 graden worden. Maandag zal het regenachtig zijn. Wat het weer komende week gaat doen zullen we morgen uitgebreid behandelen.

Geniet nu nog even van de zon!

Vervangweerman Roel

Alpen Reizen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...