De zon blijft maar overuren maken

De zon blijft maar overuren maken

De zon blijft maar overuren maken
Het weerbericht wordt er vooralsnog niet boeiender op. Door de aanwezigheid van een krachtig hogedrukgebied valt er de komende tijd amper neerslag en maakt de zon overuren.

Vandaag ligt de kern van het hoog nabij Vorarlberg, hier is het vandaag nagenoeg windstil en zonnig weer. Maar richting het oosten komt meer wind voor en in het oostelijke laagland komt een vrij krachtige noordenwind te staan die het guur maakt. Ondanks dit alles dus een strak blauwe lucht, ook  kan de weerbeleving tussen west en oost best verschillen. Uit de wind en in de zon is het genieten. In de westelijke deelstaten is het dan ook perfect terrasjesweer. De vorstgrens ligt daarbij opnieuw rond de 1700 meter. Maar in schaduwrijke dalen blijft het kwik ook nu weer onder het vriespunt.

Vanavond en komende nacht kan gemakkelijk wat mist of nevel in de dalen ontstaan, in combinatie met lage temperaturen van -5 tot -15 graden.


Morgen maakt de zon opnieuw overuren. Van opkomst tot ondergang schijnt ze flink bij vergelijkbare temperaturen. De wind is de grote afwezige morgen en de vorstgrens zakt geleidelijk naar 1600 tot 1500 meter. Het belooft een perfecte skidag te worden. Ook zondag schijnt de zon flink. De aangevoerde lucht wordt opnieuw een tikkeltje frisser en op een hoogte van 1300 meter kan het al vriezen. Opnieuw is het ook aanhoudend koud in de lagere dalen waar het tijdens de nachtelijke uren streng kan vriezen.


Na het weekend, op maandag, draait de wind naar het noorden. Arctische lucht bereikt Oostenrijk en de temperatuur daalt op alle hoogtes. In de ochtend schijnt de zon nog maar in de middag stopt ze even met de overuren. Dinsdag volgt dan een beetje verse sneeuw. Maar helaas zijn de nieuwste modelberekeningen nog droger geworden.

Vanaf medio komende week komt een volgend hogedrukgebied dichterbij. De zon blijft dus nog wel even overuren maken. Daarbij is het wel relatief fris tot zelfs koud winterweer. Wie weet vriest dit jaar het meer van Zell am See wel weer dicht.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Superskicard

© superskicard.com

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht