Zon, regen en zelfs sneeuw!

Maandag 27-05-2019

Althans volgens het gezegde komt na regen zonneschijn, Deze week lijkt het qua weer meer op de herfst dan lente. Maar zal dit de komende dagen ook niet veranderen, dat is allerminst zeker.

Gisteren was het minder mooi met regen in het westen en een zonnig begin in het oosten, maar desondanks was het qua temperatuur goed te doen. Gisteravond en afgelopen nacht was het overal droog maar overwegend bewolkt waarbij het niet kouder werd dan 10ºC.

Vandaag:

 

weer oostenrijk vanmiddag

Vanmiddag

Vandaag begint het overwegend droog waarbij de zon zich laat zien vooral in het westen en noorden van Oostenrijk. In het zuiden en zuidoosten begint de dag bewolkt met een kans op een regenbui. De regenbuien zullen zich in de loop van de dag verder over Oostenrijk verspreiden. In het oosten zal er een matige wind waaien uit het zuidoosten, elders is de wind zwak met maximumtemperaturen tussen de 17ºC en 24 ºC.

Dinsdag:

Het wordt er niet beter op, weer zal er het nodige aan neerslag vallen, alleen in het oosten en zuidoosten kan de zon zich in de ochtend even laten zien. Regen zal in grote hoeveelheid vallen, waarbij de sneeuwgrens daalt naar ongeveer 1.800 meter. In de ochtend zal de temperaturen liggen tussen de 8 en 15 graden, de hoogste temperaturen zullen in het oosten gehaald worden. Waar het westen blijft steken op maximaal 14ºC kan het in het oosten maximaal 23ºC worden.

De verdere trend:

week prognoseWoensdag is nog een natte dag met in de ochtend 7 tot 12 graden. De maximumtemperaturen in de middag zullen liggen tussen de 10 en 15 graden een zeer frisse dag. De sneeuwgrens schommelt tussen de 1.500 m in het westen en 2.200 m in het oosten. Donderdag wordt zoals het er nu uitziet een bewolkte dag waarbij er rekening moet worden gehouden met neerslag. De zon zou zich ook nog even laten zien. De sneeuwgrens zal verder zakken naar 1.400 meter met temperaturen tussen de 4 en 12 graden in de ochtend. Dit zal stijgen naar 12 tot 20 graden.

De vrijdag zal zoals het er nu uitziet beter verlopen met meer zon maar kans op een bui is aanwezig, ook zal het iets warmer worden. Meer hierover morgen meer in een nieuw weerbericht.

Alpen Reizen

Instagram Banner

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht