Zon, regen onweersbuien er staat veel op het programma

Golf Kitzbühel Schwarzsee Reith

Zon, regen onweersbuien er staat veel op het programma

Zondag is het zwoel met enkele buien en onweer staat op het programma. In de ochtend hangt er nog wat mist maar al gauw verschijnen de eerste regen- of onweersbuien. In de zwoele lucht kunnen deze zich vanuit de bergen verspreiden naar heel Oostenrijk. In delen van Salzburg, in Opper-Oostenrijk, West-Neder-Oostenrijk en in Opper-Stiermarken zal nauwelijks de zon doorkomen of zelfs helemaal niet. De wind waait meestal zwak tot matig uit west tot noordwest. De temperaturen lopen op tot 19 tot zo’n 27 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het 9 tot 14 graden.

Maandag wordt het weer overal zonnig. Nadat de vroege mistvelden en de resterende wolken zijn opgetrokken, vermengen stapelwolken zich al snel met de zonneschijn. Alleen in de middag en vooral in Salzburg, Oost-Tirol, Karinthië en de Stiermarken kunnen er echter slechts enkele onweersbuien vallen. Buiten de buien en onweersbuien waait er een matige noordwest tot zuidwestelijke wind. De maximale waarden liggen meestal tussen de 22 en 28 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het meestal 11 tot 15 graden.

Ook dinsdag is het overwegend zonnig. Eerst wat mist. In de loop van de dag kunnen er enkele stapelwolken ontstaan, maar in de bergen kunnen er enkele buien en onweer voorkomen. Meestal blijft de wind zwak tot matig. De temperaturen lopen op naar 23 tot 29 graden.

Op woensdag verloopt de dag zeker niet meer zo zonnig als de dagen ervoor. In de loop van de dag verspreiden zich vooral in de bergen en het zuiden enkele regen- en onweersbuien. De wind blijft overwegend zwak tot matig. Afhankelijk van de zon en de bewolking liggen de temperaturen tussen de 19 en 27 graden.

Donderdag is het overwegend bewolkt en in de bergen en voornamelijk het zuiden kunnen er enkele buien vallen.De maximale warden liggen tussen de 18 en 25 graden.

Morgen weer meer weer vanuit Oostenrijk

Weer Oostenrijk 27 aug 2022

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht