Zon sneeuw en kou, het is winter in Oostenrijk

Brixental Hohe Salve Avondfoto

2e kerstdag in de avond

Zon sneeuw en kou, het is winter in Oostenrijk en dat is te zien op de webcambeelden, en meer sneeuw is onderweg.

Na een koude nacht waarbij het zelfs -17 graden werd beginnen we vandaag ijskoud en is het bijna overal zonnig, behalve in Vorarlberg en Noord-Tirol kunnen er wat wolken voorbij komen. In de middag kunnen er op meerdere plekken wolken voorbij drijven. De temperaturen zullen vandaag een maximum bereiken van -5 tot +5 graden, rond ongeveer 2000 meter tussen de -7 en +1 graad.

Saalbach 850hPa en neerslag

Temperatuur in Saalbach op ca 1500 meter, en de kans op neerslag. Voorlopig blijft het nog nog het vriespunt.

Sneeuwgrens omg Saalbach

Vorstgrens omgeving Saalbach en kans op sneeuw, mooi is te zien dat er iedere dag kans is op. Rond jaarwisseling neemt dit even af en erna lijkt de kans weer toe te nemen.

Maandag begint de dag met wolken waaruit in de loop van de ochtend regen en sneeuw uit kunnen vallen. De neerslag komt vanuit het oosten en zuiden het land binnen. Met een sneeuwgrens tot 800 meter kan er 20 tot 40 cm sneeuw vallen, aan de zuidkant van de alpen kan er zelfs 60 cm verse sneeuw vallen. In het oosten en op de bergen waait er een sterke tot stormachtige wind vanuit het zuiden tot zuidoosten. De temperaturen liggen deze dag tussen de -5 tot +7 graden, op 2000 meter zal het in de middag tussen de -8 graden en -1 graad worden.

Verdere trend

Vanaf dinsdag wordt de kans op neerslag kleiner maar droog blijft het niet. Dinsdag ligt het maximum tussen de 0 en 9 graden, dit met een wind vanuit het zuiden tot zuidwesten. Woensdag nog een paar sneeuw- of regenbuien, met weinig wind zal het maximaal -2 tot +6 graden worden.

Laatste dag van dit jaar zal weer een mix zijn van voornamelijk zon maar in het zuidoosten kan er regen vallen. Vanaf het middaguur zal ook het westen met neerslag te maken krijgen. Maximum ligt tussen de -3 en +5 graden. Op nieuwjaarsdag wordt het vooral bewolkt en met regen, vooral in Vorarlberg en van Neder-Karinthië tot Wenen. Maximum ligt tussen de -4 tot +4 graden.

Hoe alles de aankomende dagen echt zal verlopen morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Wegens gigantisch succes zijn we door al onze Buffy’s heen. We hebben een extra bestelling gemaakt maar deze zijn naar verwachting weer in januari 2021 leverbaar. Wel kunnen jullie alvast de buffy’s voor-bestellen. We noemen dat een pre order. Met het achterlaten van je e-mailadres kunnen we je dan een bericht sturen zodra de nieuwe Buffy’s er zijn!

Als alles goed gaat hebben we de buffy’s in januari weer binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Superskicard

© superskicard.com

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...