Zon en strenge vorst tot wel min 26!

Zon en strenge vorst

Het is de komende tijd rustig en zonnig weer in Oostenrijk. Een hogedrukgebied boven Zuid Noorwegen zorgt voor zonnig condities, maar de oostenwind transporteert wel verrekt koude lucht naar Oostenrijk.

Deze ochtend liggen de temperaturen veelal tussen de -10 en -20 graden. Op enkele plekken is het nog véél kouder met -23 tot -26 graden. Lokaal zal het nog wel wat kouder kunnen zijn. Kortom de koudste ochtend van deze winter.


Overdag schijnt de zon flink maar de temperaturen zijn echt uitgesproken laag. Zelfs in de lagere delen van het land komt de temperatuur maar moeizaam boven de -10 graden uit. Maar de lucht is wel kraakhelder! Kortom perfect wintersportweer.

En dat is ook de opmaat voor het weekend. De zon blijft uitbundig schijnen bij temperaturen zowel overdag als nachts onder nul. Tijdens nachten kan het streng tot zeer streng vriezen, overdag is het met weinig wind genieten. Mocht je een gletsjers bezoeken, kleed je dan wel dik aan. Op 2500 meter vriest het 20 graden overdag!

Na het weekend gaat het hogedrukgebied aan de wandel richting Oost-Europa. Langzaam wordt het minder koud. Op maandag vriest het overdag 5 of 6 graden op 1500 meter hoogte. Door een inversie vriest het nog in de dalen maar dinsdag zal het zomaar een graadje kunnen dooien in Vorarlberg. Niks schokkends. Daarbij blijft het flink zonnig.

De verzachting zet langzaam door en de kans op een storing neemt volgende week toe. Maar over het algemeen blijft het vooral vriendelijk weer met veel ruimte voor de zon.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht